Vintertid

Idag började jag min dag med att hjälpa Thomas och Johanna att måla plankor till deras altan-tak (: Jag och Johanna målade, och vilken taktik vi hade! Girlpower alltså ;) Sen va jag även väldigt duktig och tvättade bort mossan (?) på vårat altanräcke (: Så idag har det blivit lite gårdsarbete! Men det är skönt, man får va ute och anstränga sig lite!

Har även ridit ut barbacka med Fanny. Kuligt. Det tyckte hästarna också för dom va jättepigga! :P

Nu blir det lite film-mys-kväll (: ♥ Blir kanske att gå ner till Ica för att köpa något gotti, hihi. Känns föresten som den här dagen har varit jääääääääääääääääääääääääätelång. Men det beror nog på att man ställde om klockan inatt. En timme bakåt. Så nu blir det mörkare fortare på eftermiddagen/kvällen. Nu är det riktig höst. Eller vinter - vintertid!

Only me


Marknad

Blev en tur ner till mormor idag som sagt (:
Gick lite på höstmarknaden, men det fanns inte så jättemycket..
Men lite brända mandlar, mintkyssar och några rämmar blev det!
Sen blev det god mat hos mormor, mumsi ♥
Och nu resten av kvällen ska jag bara lata mig - S K Ö N T !

Gäster

Sådär ja.
Nu är det städat och fint!
Råkade visst sova lite för länge...
Men om man är två som hjälps åt så går det fort (:
Ska bara göra mig iordning lite och tända ljus,
sen är allt klart :D

Vi va nere och hadlade på Ica inför kvällen förut,
och då köpte jag ett (rosa) lypsyl som smakar jordgubb :D
ÄLSKAR´T redan alltså! Hihi luktar så underbart gott ♥
Det va egentligen för barn, men då passar det ju mig (;

F R E D A G

Den här veckan har gått OVANLIGT fort!
Men det är bara skönt (:
Jobbat och fixat stallet nu på morgonen ♥
Blir lite sömn nu och sen är det dags att städa..
Vi får besök i aftom av Emmie och Mike (:
Då måste det ju se någorlunda trevligt ut här hehe.
Imorgon blir det ett besök hos mormor - igen. Mys ♥
Höstmarknad i samhället, trevligt! Och så blir det god mat ;)

Nee nu ska jag vila en stund. Tjingeling badring (: hihi


DEN BÄSTA!


Maybelline New York, Volum Express Lift-Up ♥


En dag närmare helgen

Onsdag. När den dagen är avklarad känns det på något sätt lite lättare. Mitt i veckan, bara två dagar kvar till helgen (Y)

Jag har klagat på att jag har sovit dåligt.. Men imorse när alarmet ringde sov jag hur gott som helst! Ville inte gå upp.. Men bara man kommer upp och igång så går det. Och när man har sovit bra på natten orkar man mycket mer och är mer på allerten trots att kl bara är 5 på morgonen. Bra där!

Efter jobbet idag åkte jag och lämnade in bilen på Tottes bilservice. Det skrapar konstigt om den.. Så gjorde det en annan gång också och då va det typ bromsskivorna det va fel på.. Samma den här gången. Kände nästan på mig det. Jag kanske ska satsa på en karriär som bilmekaniker? ;) höhö.

Nu ska jag vila mig lite. Blir stallet lite senare. Tror faktist att jag ska köra galopprogrammet idag. En kort variant med bara 6 min galopp i varje varv. Molly har blivit så rastlös så det vore nog bra om hon får springa av sig lite iaf :)


En kall morgon



Min dag började med jobb. Sen åkte jag till mormor. Hon hade en tid på sjukhuset på ögonmottagningen så jag skjutsade henne och hjälpte henne :) Jag älskar min mormor! ♥ Sen nu när jag kom hem blev det stallet för lite fix ♥ Resten av kvällen går till att äta, se på tv/film och kvällsfodra! Har ni också haft en bra dag? :)

En pigg måndag!

När jag vaknade imorse kände jag mig faktist hyfsat pigg. Kändes som jag för en gång skull va utvilad :) SKÖNT! Så nu har jag hunnit med lite jobb och fix i stallet ♥ Jag och bästa hästen skrittade ut runt fältet bakom stallet. Kallt men väldigt mysigt! ♥ Och nu ska jag vila mig lite. Senare har jag tänkt att baka. Är så sugen på att försöka mig på att baka Dumle-kola-kakor :D asgoda! Sånna fick vi på kalaset i lördags. Och vad passar inte bättre en dag som denna än lite gott fika, tända ljus och massa myyyys? (;


Söndagsångest

Och så va det söndag - igen! Fan :( det går för fort.
Helgen har varit mycket bra i alla fall (Y)
Tacos-och-Idol-kväll men Emmelie i fredags :) Mys ♥
Kalas hemma hos Björns syster Anna på landet igår,
och senare film-kväll med Lena och Pekka hemma hos dom :)
Skulle ju gått på bio egentligen, men det fanns inga platser kvar :(
Filmen som vi såg, Mirrors 2, va skitdålig haha.
Men vi hade det mycket trevligt ändå tycker jag :D

Ska snart åka och lämna bilen hos mamma.
Resten av dagen ska jag nog sova bort.. Jag är så sjukt trött :P


Och så va det ääääääntligen fredag igen!

Den här veckan känns som den har varit riktigt jobbig. Har varit konstant trött eftersom jag sovit skitdåligt(!) på nätterna, men även på dagarna när jag har vilat.. Vaknat flera gånger och haft panik och ångest typ.. SJUKT LÄSKIGT! :S Sen har jag haft ont i magen i stort sett varje dag. Det är någon form av magkatarr så jag äter tabletter hela tiden typ. Och som pricken över i:et så har det varit extra kallt, mörkt och ruggit. Jaa, jag gillar vintern det har jag sagt. Men att behöva gå upp kl 04.40 och ge sig ut i mörkret och kylan måste jag hålla med om att det är ingen höjdare..

Så då är det jävligt skönt med fredag nu :) Har varit ute i stallet och fixat och ridit ♥ så nu tänkte jag krypa tillbaka ner i sängen och sova lite och njuta av vetskapen om att det är HELG :)

Senare ikväll kanske det blir tacos-och-Idol-kväll med Emmelie. Imorgon kalas hos Anna panna (Björns syster) på landet och efter det bio med älsk, Lena och Pekka. NICE! :D


En liten sväng på stan med älskling <3

Vad hittade vi då? Jo, en hushållspappers-hållare på Lagerhouse och en lös mustasch på Lekia :) Vilka fynd haha! Sen åt vi även lite smaskigt på Steve´s ♥

Nu blir det att boka biljetter till lördagens bio :) Jag, älsk, Lena och Pekka ska gå och se Paranormal Activity 2 :D Och innan det blir det kalas ute hos Anna på landet, treeeeeeeeeevligt!! :)


ÖB

I eftermiddag har jag och älskling varit på ÖB och fyndat. Jo minsan, det vill jag lova! En dammsugare och lite annat smått och gott för endast lite mer än 500 kr! Inte illa :) Och i dammsugaren va det värsta draget :P Bra köp med andra ord (Y)

Lite uppdatering om den dåliga uppdateringen

Känner att jag inte har så värst mycket att blogga om. Därför blir det glest mellan inläggen..

Igår började jag i alla fall med min varannan-dag-ridning. Red på fältet bakom stallet och Molly va pigg! Hade gramanen på henne så hon skulle få jobba lite ;) Hon frustade och skuttade ♥ Men vi tog det väldigt försiktigt! Idag blir det vila. Har varit nere i stallet och fixat redan :)

Och nu måste jag få vara lite gnällig. Mitt jobb. Det är sååå tråkigt! Självklart så är jag jätteglad för att jag har ett jobb överhuvud taget. Men det är verkligen så tråkigt :/ På ett sätt är det bra, det är ganska bra arbetstider (när jag slutar jobbet börjar alla andra jobba och jag har i stort sett heeeela dagen på mig till att göra annat - skönt!), det är ett mån-fre jobb - inte alla som har, man behöver inte heller tänka på hur man ser ut. Man kan liksom gå upp 20 min innan man börjar (vilket jag gör haha) och se ut som hej-kom-och-hjälp-mig-och-ingen-kom och det är ingen som ser det. Men samtidigt skulle jag vilja slippa min osnygga "uniform" och klä upp mig och gå iväg till jobbet snygg.. Har ju bestämt mig för att söka till Vreta till våren. Men då finns det ett liiitet problem. Man måste ha med sig egen häst och det har ju jag, men Molly är lite begränsad tror Linda (min hopptränare) för man måste kunna hoppa 120 hinder (bana skulle jag tro) och vi har än så länge bara kommit över enstaka hinder på 110 :( Så då, i så fall, måste jag låna en häst för utbildningen och vem lånar ut sin häst i två år? Köpa en till häst? Ja tack, men lite dyrt.. Foderhäst? Nja, men hur lätt är det att man hittar en duktig hopphäst som kan lära mig något? Så vad gör jag om jag inte löser dessa problem? För städa hela livet har jag faktist inte lust med..

Igår va jag hemma hos Emmelie :) Vi åt god pizza och kollade på film ♥ Det blev Dear John. En berörande film men samtidigt ganska seg. Man satt hela tiden och tänkte: nu händer det något snart. Men det gjorde det inte. Plus att slutet va skitdåligt! Men den va helt klart värd att se :) Och en trevlig kväll hade vi!


När jag jobbade förut fick jag för mig att jag hade lust att åka till ÖB och fynda lite välbehövliga saker, tex en golvmopp och en dammsugare.. Får se om det blir en sväng dit. Just nu vill jag bara sova :P

 


Lite bilder från i lördags

 


Födelsedagsmiddag

Igår va det lite födelsedagsmiddag hemma hos Amelie som har fyllt år. Mycket trevligt med trevligt folk och mycket god mat :) Sen blev det utgång till Platå, men jag mådde inte så bra efter bussresan in till stan så jag va inte ute så länge. Åkte hem och somnade gott efter en rolig kväll :)

Idag har det varit en slapp dag. Har inte gjort ett dugg ;) det har varit skönt! Blir nog lite film och sådär resten av kvällen och sen sova tidigt. Tyvärr är det ju måndag imorgon och en ny arbetsvecka. Suck, helgerna går allt för fort..


Ingen sovmorgon här inte!

Idag hade jag tänkt ta en skön sovmorgon.. i alla fall till 8. Men tror ni inte att jag vaknar halv 7 och är jättepigg! Så typiskt.. Men då är det lika bra att göra lite nytta - tvättmaskinen är i full gång och så funderar jag på att måla naglarna :)


Chokladbrunt

Sitter med färg i håret nu.
25 min kvar av tiden.
Chokladbrunt ska det bli,
och det hoppas jag (;


Dagen i största allmänhet..

Fick tillslut tag på veterinären på förmiddagen. Fick tid den 5 november på kliniken för "utredning", så tills dess ska jag rida lätt markarbete varannan dag. Men har bestämt att hon ska få vila hela helgen eftersom hon har varit lite hostig och så ♥

Idag va även jag och Björn (och Teddy) på besök hos mormor och fick massa god mat.. Kanske lite för mycket :P jag är fortfarande mätt haha. Och ändå fick jag ner en hel räkmacka och en kaffe latte ikväll när jag va på stan med Emmelie.. Fast måste erkänna att jag känner mig ganska så uppblåst nu xD

Resten av kvällen går till att kolla lite på Idol och färga håret (Y) för imorgon vankas det lite partyyyyy (;


Äntligen helg!

Nu är det äntligen fredag! Riktigt segt att jobba, så det va skönt att tiden gick hyfsat fort.

Försöker ringa till verterinären nu för att boka en behandlingstid till Molly.. men hon svarar inte. Störande! Får väl fortsätta ringa antar jag. Men om det är telefontid från kl 10 så ska det väl ändå vara det :P

Vid lunch ska jag och Björn åka ner till mormor och äta mat och hålla henne sällskap en stund :) Ska bli mysigt, det är alltid lika roligt att hälsa på mormor ♥ Senare ikväll kanske det blir en fika med bästavänn Emmelie :) Mys det också!


<'3

Hoppträning ikväll. Det kändes verkligen INTE bra! Hon va ganska pigg och framåt när jag red fram men så fort vi började hoppa tog det emot :( Bromsade upp sig och stod emot hela tiden. Det kändes verkligen helt fel. Detta är inte Molly. Linda sa också att hon tyckte att hon såg lite hängig ut (Molly har hostat lite några dagar, beror nog på att vi har ganska dammigt i stallet med gammalt hö) men sen när jag skulle hoppa en liten bana så tog det verkligen emot. Linda tyckte också att det syntes. Så hon kände på henne och sen gick vi ner till cykelbanan för att böja och springa lite. Då visar det sig att Molly haltar på båda fram :'( Det förklarar ju en hel del!! Min älskade lilla häst har haft ont i benen och jag har tvingat henne att hoppa i alla fall och hon har varit så snäll och gjort det trots att hon har ont :'( ♥ Så det blir att ringa till Åsa Frykman imorgon för att beställa tid för behandling :( Molly, min ögonsten. Jag gör vad som helst för dig! ♥

I dag

Har varit och jobbat. Segt som fan! Vill ha helg typ.. NU!
Sen har jag varit nere i stallet och mockat och fixat :) ♥
Så nu blir det till att sova(!) och kanske somna till en film?
Och ikväll är det dags för hoppträning :D wiiie, me like (Y)


Bilder från Vreta 9/10 - 2010


Nya skor





Måndag 11 oktober 2010

Vaknade vid 03.23 inatt.. Gick upp och kollade på mobilen (måste ha den långt bort, annars stänger jag av alarmet i sömnen..) och när jag såg att det va en heeeeeeeeeeeeeel timme kvar tills jag skulle gå upp gick jag och la mig och sov gott igen. Va där emot mycket trött när alarmet ringde...

Lite segt att jobba idag kändes det som. Men det är ju måndag, så det är väl förståligt. Men gud va skönt det är att slippa jobba eftermiddagspass! Vet inte hur många gånger jag kommer säga det :P Men åh så sköööönt! Nu har jag liksom hela eftermiddagen till att göra vad jag vill, utan att stressa upp mig :) TACK GUD!

Fixat lite nere i stallet. Longerade Molly i paddocken. Hon gick såå fint! ♥ Lyssnade jättebra och arbetade med sänkt huvud och trampade under sig. Duktiga lilla hästen :)

Nu hade jag tänkt mig lite kaffe, kladdkaka och lite film ;)


Söndag

Har börjat dagen med att städa lite.
Så nu ser det i alla fall skapligt ut (Y)
Blir nog att gå ner till stallet en sväng nu.
Mocka och fixa lite. Molly ska få vila idag ♥
Sen tror jag det blir en riktig slappis-dag :)
Fast blir nog kanske en långpromenix med Teddy.


En liten bild på mig och Larry G :)


En dålig tävlingsdag :(

Idag kändes det inte så jättebra :/ Molly va jättefin på framhoppningen (ute) men sen inne på banan (i ridhus) stod hon emot som bara den! Har aldrig tidigare känt det. 90 cm, ett stop(hu?) på hinder nr7. Kort anridning och dålig fart. Försökte få henne att hoppa stillastående, för hon kan det! Men hon ville inte fram. 1 m samma sak där, fast dock inte ett stop utan tre pet! :( Hon stod verkligen emot alla hinder och även om vi hade bra tempo till hindren så bromsade hon upp sig precis innan.. Har aldrig känt det förut! Kan ju i och för sig vara att tävlingarna hölls inomhus och hon blir segare av det.. men stanna, sånt gör inte Molly nu för tiden :( Men men. Det är bara att komma igen, ta nya tag antar jag :) Det kan ju inte gå bäst varje gång :) Blir nog att åka på några inomhus-banhoppnings-träningar i vinter och få igång henne lite.. Det är ju inte så mycket tävlingar nu tyvärr.


En riktig häst-eftermiddag

Följde med Mathilda ut till hennes stall i eftermiddag och fick rida på Larry :) roligt! Han va stooor men snell hest :P Sen åkte vi och hämtade "min" transport och sen tillbaka hem hit för att göra iordning Molly inför imorgon :) Så nu laddar vi för fullt!!! Är ashungrig så jag ska försöka leta fram något ätbart och sen ska jag sova tidigt.
Trevlig kväll! :)


Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys!

Fredag, så sköönt! :)
Veckan har gått fort. Men tur är det!
Varit nere och fixat lite i stallet.
Ridit på fältet bakom stallet.
Kollade så gas och broms fungerar inför imorgon ;)
Molly lyssnade toppen! ♥
Nu ska jag vila lite och sådär, ta det lugnt :)
Och senare blir det att göra hästisen fin!


Bara i eftermiddag med..

Håll ut Nina, håll ut!
Imorgon slipper du jobba morgon + eftermiddag,
imorgon jobbar du bara morgon :D

Ibland får man inte till någon bra rubrik hihi

Idag släppte vi ihop "Molly-gänget" med den nya ponnyn Brunette :) Verkar fungera bra! Jag hoppas bara inte att Skrållan får för sig att rymma eftersom det bara är två trådar på staketet :P

Hann med att rida på morgonen också innan vi släppte ut dom. Stressade lite kanske, men som jag brukar säga - snabb men effektiv ;) det är mitt motto! Det är faktist inte längden på ridpasset som räknas, utan hur hårt man rider :) Men det är ju klart, en timmes hård ridning är ju såklart tuffare än 30 min hård ridning :P Men i alla fall.. Det blev ett dressyrpass i paddocken ganska så intensivt. Red mycket volter, serpentiner för att få henne mjuk och även lite förvänd galopp. Molly går fortfarande inte så stadigt och jag har fortfarande problem med att ha stilla hand :P Men det känns verkligen som vi är på god väg! Molly känns mycket mjukare och "stabilare" nu än va hon gjorde för tex ett halvår sen :)

Min "ridplanering" för denna vecka:
Måndag (igår):
ut
Tisdag (idag): dressyr
Onsdag: markarbete + hoppning
Torsdag: Linda rider :)
Fredag: skritt + trav ut, lite trim i paddocken. Känna på "gas och broms"
Lördag: TÄVLING @ VRETA!
Söndag: Vila eller longering

:)

Ser verkligen fram emot torsdag också. För från och med då så kommer jag bara att jobba på morgonen! Så jädra skönt :) Då har man liksom hela dagen på sig att göra vad man vill! Det är ju nästan som att vara ledig, fast man jobbar i alla fall :P Skitbra!


B&J´s New York Super Fudge Chunk

Börjat dagen med en energidryck och lite jobb, utsläpp av hästar och så nu då, lite Ben & Jerry ;) Så jäkla god! Blir att vila sig lite och sen jobb igen. Uhhhhhhhhhhhhhh :/ Efter jobbet i eftermiddag ska jag i alla fall rida ut en sväng har jag tänkt ♥ och sen senare ikväll är det stallmöte!

Söndag är ingen vilodag minsan!

Upp och köra hö vid halv 9. Åkte tre vändor..
Starkt jobbat!
Mocka och fixa åt Molly och Danne :)
Sen klippa Penny. Blev faktist ganska så bra (Y)
Så har väl dagen sett ut. Så nu blir det lite söndagsmys ♥

Helgerna går så fort..

Ack, ack.. redan söndag. Det är verkligen synd att helgerna går så fort :( Man hinner ju knappt njuta! Idag blir det i alla fall att hämta "lite" hö och kasta upp på skullen, sen klippa Penny :)

Lördag, är det inte för underbart!

Vaknade vid 9. Låg kvar i sängen och njöt en stund ;)
Sen har jag varit ute med doggisen för en liten morgonkiss.

En tävlingsfri helg, ganska "skönt".
Men där emot ska vi köra lite hö imorgon.
Idag blir det lite smörgåstårtsätning hemma hos Björns föräldrar :)
Och eventuellt klippa Penny och träffa Emmelie senare?

Snart.. Snart..

Då va det dags att göra sig lite mat.
Sen ytterliggare ca 3 tim jobb...
Men sen! Sen är det heeeeeeeeeeelg :D

O`boy med daimsmak och en liten bit kladdkaka :)

En helt OK fredagsfrukost haha ;)


Har varit och jobbat.
Man blir extra peppad när det är fredag!
Straxt ner till stallet och släppa ut hästar och fixa :)
Såg fasen ut som det snöade ute förut :O
Men jag måste ha sett fel..

RSS 2.0