År 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade min häst två gånger...

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Nja, till viss del kanske

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nae inte direkt, men några jag vet vem dom är

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Min mormors syster

5. Vilka länder besökte du?
Haha jag har aldrig varit utomlands. Förutom danmark och finland, men det va länge sen och det räknas väl knappt

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Ett jobb och lite pengar skulle inte sitta helt fel

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Lite svårt att säga så här på rak arm. Men det finns många dagar jag kommer att minnas

8. Vad var din största framgång 2009?
Det kanske va att jag gick ner några kilo hehe

9. Största misstaget?
Det va nog när jag köpte en liten klippmaskin på Hööks och trodde att jag skulle kunna klippa hela min lurrviga häst med den haha

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja lite småförskyld har jag väl varit, men inget allvarligt. Slog i knät gjorde jag också när jag mockade i stallet och det är tyvärr inte helt bra än

11. Bästa köpet?
Kan bli mina vinterridstövlar som jag har beställt. Men jag har inte fått dom än...

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lite av allt möjligt. Mest onödiga saker skulle jag nog säga 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jadå, en massa saker :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Det finns en hel del...

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag känner mig väldigt glad och det har jag gjort hela året :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Åkt mer på utflykter med älsklingen i somras... Men det tar vi igen nu i sommar ist ;)

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat i stallet

18. Hur ska du tillbringa julen?
Den tillbringade jag med mamma och mormor hemma hos mormor med en massa god mat. Och sen på kvällen med älsklingen, mamma och Anders här hemma hos oss :)

19. Blev du kär under 2009?
Jag har varit kär enda sen jag såg Björn Åhlin för första gången :) ♥

20. Favorittidning?
Håller fast vid Min Häst som jag har läst sen jag va liten ;)

21. Favoritprogram på TV?
Andra avenyn

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Haha, hata är ett starkt ord, men visst tycker jag mindre om vissa personer

23. Bästa boken du läste i år?
Det måste vara alla Twilight böckerna (fast har två kvar att läsa)

24. Största musikaliska upptäckten?
Det vet jag faktist inte

25. Något du önskade dig och fick?
Teddy

26. Något du önskade dig men inte fick?
Inget vad jag kommer på just nu, känner mig rätt nöjd med allt jag har och behöver inget mer :)

27. Årets bästa film?
New moon

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Den firades här hemma med släkt och vänner och sen utgång på kvällen

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om jag hade haft lite mer pengar kanske det hade varit liiiiiite bättre :P

30. Vad fick dig att må bra?
Stallet och alla snälla människor som jag träffat och älsklingen :)

Årets sista dag

Nyårsafton idag då. För en vecka sen va det julafton idag, uj uj va tiden går! Men idag blir det iaf tre-rätters middag med älskling :D och sen ska vi på lite party! Så jag känner att den här nyårsafton kommer bli lyckad :) Och vid 12-slaget firar vi 2 år tillsammans :D wihoooo ♥


GOTT NYTT ÅR!



SVINKALLT!!!!

Idag är det verkligen så jävla kallt ute! Höll på att dö när jag va i stallet. Så mina vinterridstövlar som jag har beställt är värda att vänta på om man säger så, för fy fan va jag frös om fötterna! Och det brukar jag alltid göra, för jag har aldrig rätt skor på mig... Tror även jag ska skaffa mig ett par trästigbyglar, för det går fan inte att ha vanliga nu när det är så kallt :P Meeen som jag har sagt tidigare, man ska inte klaga nu när vi för en gångs skull har fått lite vinter :)

Och imorgon är det redan nyårsafton! Så idag ska jag och älskling handla mat och förbereda till imorgon, för då ska vi ha tre-rätters middag :D och sen blir det nog att gå ut en stund. Ska bli så himla mysigt! Har sett fram emot den här dagen :) ♥ För sen vid 12-slaget så firar ju jag och älskling 2 år tillsammans! :D 2 hela år, det är ju bara så underbart! :D

Men nu ska jag ta och vila mig en liten stund. Hej svejs!


Hemkommen från stallet

Kom nyss hem från stallet. Skrittade ut med bästaste hästen :D Hon va lite på tårna och ville springa, men hon va jättesnäll och cool lugn, trots att vi red bredvid stora vägen! Halt som satan är det ute också, va det nödvändigt att det skulle regna här om dagen? Imorgon ska jag nog testa att skritta på grusvägen föbi badet, om jag hittar haha.

Nu blir det en varm dusch för att väcka liv i mina tår igen. Och sen skulle eventuellt jag och Emmelie gå en promenad med Teddy :) Tjing tjong, pling plong!


Julhelgen

Och så va julen över, lika fort som den kom! Men jag har haft en underbar jul, med massa snö precis som jag ville ha ;) en massa god mat och mycket trevligt sällskap både här och där. Har fått massa fina julklappar bland annat mycket bra saker som behövs när jag och älskling ska flytta :D Så tack alla för fina julklappar ♥

Har även varit och tittat lite på mellandagsrean med älskling, men hittade inte så mycket... Men konstigt nog gick pengarna åt ändå! Men fy va mycket folk brr, kilometerlånga köer, långsamma kassörskor, trängsel, och man hittar ju inget på rea! För allt det snygga går åt först och det som blir kvar ligger huller om buller i ett enda trassel.

Idag har Molly vilat i 14 dagar, precis så länge som veterinären sa att hon skulle vila. Så idag longerade jag lite för att se hur hon såg ut. Och jag kunde inte se någon hälta :D Det va ganska mycket snö där jag va, så underlaget va väl kanske inte helt perfekt, men halt såg hon inte ut att vara iaf :D Så imorgon ska jag börja skritta henne :D Kors i taket alltså, jag har inte ridit på över två veckor så nu kan jag lova att jag har abstinensbesvär haha! 

Och idag va jag och älsklingen på stan igen, och då va vi inne på systembolaget och jag handlade för första gången! Jag har inte haft någon anledning att gå dit tidigare :P Men bättre sent än aldrig ;) och det va en mycket spännande upplevelse att få handla själv höhö.


Min julafton i bilder

 
 
 
 


JULAFTON




God Jul!










Uppesittarkväll

Idag har jag haft saker att göra hela tiden. Så nu är jag så uppe i varv att jag nästan inte kan koppla av :P Men ska iaf äta lite julmat med mor min och kolla på bingolottos uppesittarkväll. Det är som en slags tradition hos mamma och mig :) Sen blir det att lägga sig tidigt för imorgon ska jag upp vid sisodär kl 5 :P Då blir det lite julfrukost med mamma och sen bär det av till stallet till kl 8 och sen vidare till mormor :) Där ska vi va hela dagen och sen på kvällen kommer bearlove ♥ och Anders hit. Och snöar gör det lite också :D Kan det bli mer perfekt?


Dan´ före dopparedan´

God morgon! Idag är jag uppe tidigt, som vanligt ;) Fast jag har nästan blivit van vid det och det är faktist skönt, för man hinner med så himla massa mer på dagarna! Och idag har jag ju mycket att stå i. Först ska jag äta lite frulle och kolla på näst sista avsnittet av julkalendern(!), sen ska jag åka till stallet - för det är min dag att ge dom morgonkraften och släppa ut dom :) och sen ska jag hem och byta om och sen blir det stan för att först gå en sväng med mor och sen en sväng med Bearlove ♥ Och sen tänkte jag faktist försöka göra änu mer knäck :P för den är slut igen hihi. Tänkte att det kunde vara mysigt att pyssla med det såhär dan´före dan´. Sen är det ju uppesittarkväll som man bara måste kolla på, iaf lite, för imorgon blir det nog att gå upp änu tidigare. En liten fågel viskade i mitt öra att det va fika i stallet kl 7, men tror man får komma lite när man vill, så jag ska sikta in mig på kl 8 :)


Bara en dag kvar!

Ikväll åkte vi till Lotta och familjen, fikade och bytte julklappar. Jag fick en jättefin hängande tomte! :D och nu har jag och mamma precis pyntat klart granen :) Är skittrött, så nu blir det sängen! Och imorgon är det dan´ före dopparedan´ och snöar massor gör det med :D Mmm va mysigt!


GLÖGG!

Sitter här med en mugg glögg och nötter, för nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ända till påska! Kom precis hem från mormor :) Har varit där nere en sväng idag och hjälpt henne. Bland annat att pynta granen och skottat snö. 

 
  


Brownie

Har varit på Sensus på morgonen. Där blev det fika, shoho! Sen fick vi typ gå... Då blev det en sväng in på H&M för att köpa en hårfärg - brownie, lät bra, så den tog jag. Ska smeta i färgen snart. Sen blev det även en sväng in på försäkringskassan där jag träffade en förvånadsvärt trevlig dam som hjälpte mig!

Blir stallet när mitt hår är fixat och ikväll ska jag jobba, gött med stålar som mormor kallar det haha!

Nu är det inte långt kvar till julafton :D


Ett tappet försök, men inte så bra resultat!

Tillåt mig små le xD Slingorna blev inte sådär jättebra HAHAHA!
Det blir nog att köpa färg och färga över när jag får pengar.
Tur det är en sån årstid att man kan ha mössa på sig...


Min Häst

Tidningen Min Häst alltså, den har jag gillat i många, många år! Och jaa, jag är 20 år och tycker om den fortfarande!
Så idag när jag och mamma va och handlade så köpte jag en sån tidning. Så här ska läsas minsan! ;)


Min snöhäst <3

Idag fick finaste ♥ gå ut i egen hage bredvid sina nya kompisar. Det va lajbans! Blev lite spring, precis som jag trodde det skulle bli. Men hon skötte sig faktist bra, levde inte allt för mycket rövare :P Men uj, är det en arab jag har eller? Haha ni skulle ha sett hur hon kutade runt med svansen uppkrullad och med höga steg och blåste upp sig! Hon är allt bra fin min lilla häst :) Tog in henne innan jag åkte hem. Men imorgon får hon gå ut redan på morgonen och så tar jag in henne sen när jag kommer. För när hon kutade runt så passade jag på att kolla om hon haltade, och jag tyckte faktist det såg bättre ut! Så det hoppas jag :) Och jag tycker faktist synd om henne att hon ska stå inne så mycket. En häst är ju faktist skapt att vara ute. Föresten såg hagen väldigt jämn och fin ut plus att det är fint pudersnö som inte fastnar lika lätt under hovarna på henne nu när hon inte har snösulor. Så om hon råkar springa lite så hoppas jag inte hon bryter benen :P


  Nu ska jag färga slingor i mitt hår :O Detta kan gå hur som helst! Håll tummarna på att det blir bra!!!! :P



 

 

 

 




  


Trötter...

Ikväll blev det lasagne med familjen :) Sen va älskling "tvungen" att gå hem för han skulle ut ikväll :P Så då har jag, mamma och Anders kollat på Flickan som lekte med elden. För mig va det min 2 och ½:e gång, men hade ändå inget annat för mig och den är ju så spännande! Och nu vet jag ärligt talat inte vad jag ska göra. Är bara så himla trött så jag tror det får bli sängen tidigt! Brukar ju alltid gå ut med Teddy runt kl 22.30-23.00 men tror jag ska gå ut med honom 22.00 och så får jag gå ut med honom lite tidigare imorgon bitti. Både igår morse och imorse gick jag ut med honom första gången vid ca 6.30-7.00 på morgonen och då hade han hållt sig ändå från kl 23.00! Han lär sig att knipa den lille ;) Men tror inte att han kan hålla sig från kl 22.00 till 6.30 imorgon, så det blir nog att gå upp kl 5.00 och gå in och sova en stund till sen :) Men det gör inte så mycket.

Imorgon blir det även stallet på morgonen :) Har bestämt att Molly ska få gå ut i hagen för fösta gången på typ en vecka eller nåt? Kan bli kul att se hur hon beter sig. Men jag hoppas hon är lugn och inte hoppar omkring och far för mycket så hon vrickar till sig änu mer. Men hon ska bara få gå ut medan jag är i stallet och fixar och donar, så jag kan hålla lite koll på henne och sen ska jag ta in henne igen innan jag åker hem. Så det blir säkert bara en timme hon får vara ute ungefär. Helt lagom till att börja med.

Men nu ska jag plocka ihop lite saker som jag ska ta med till stallet imorgon, sen blir det ut med doggen och sen sängen! Hoppas ni har haft en trevlig lördag, för det har jag haft! :)


En massa snö!

Idag måste det ha varit den kallaste dagen på väldigt, väldigt, väldigt många år! -14°C hade vi här imorse :O och när jag pratade med mormor nyss sa hon att det hade varit -19°C hos dom (Åtvidaberg). Shit alltså! Och nu har det börjat snöa också :D Det måste va väldigt många år sedan det kom såhär mycket snö också! Men det är jag bara så glad över att det har gjort. Jag älskar alla årstider och va vore en jul utan snö? Inget vidare, det vet vi ju för det är ju så det brukar vara tyvärr. Men i år hoppas jag på en jul med riktigt mycket snö och minusgrader :) För är det vinter så är det!


Välkommen hem Molly!

Idag bar det iväg till Linghem! Till Mollys nya hem :) och mitt och Björns med för den delen, men vi flyttar ju inte in förren i februari :P Så hela dagen idag har det varit flytt som har stått på schemat! Men nu är det klart och Molly är på plats. Hon såg lite förvånad ut först när hon kom in i ett nytt stall. Men när hon hittade höt som jag lagt in till henne i boxen så va allt genast gått och bra :)

För övrigt blir det en lugn kväll. Efter 100 höbalar och lite annat grejs så är man rätt trött ;)


Är jag knasig eller vadå?

Skrev ju inlägget "Om en vecka kommer tomten" imorse... Och då skrev jag "Idag är det torsdag" HAHA! Det är ju fredag idag :P Det va ju igår som det va en vecka kvar till julafton, jag är ju helt knasig hahah. Men så är det när man inte har något jobb. Dagarna känns likadana och jag blandar ihop dom :P Men nu har vi ju rätt ut det här. Om en vecka så har julafton redan varit! Lite sorgligt att tänka, men på andra sidan så är det ju bara 6 dagar kvar till julafton nu :D


Härlig dag!

Gud vilket fint väder :D solen skiner så det glittrar i snön och så är det superkallt! En riktig vinterdag med andra ord :D

Det hade varit översvämning i stallet inatt, eller imorse. Vattnet hade frusit och så hade ledningen gått sönder. Så det va i stort sett vatten överallt. Fick ta ut ganska så mycket halm ur Mollys box eftersom det va blött, men gjorde det inte så jättenoga. Vi ska ju ändå mocka ur boxen ordentligt imorgon innan vi flyttar.
Sen packade jag bilen full med grejer och tuffade iväg till Linghem, med andra ord Himna Nedre Berggården :), för att lämna av lite saker så jag inte har så mycket kvar till imorgon. Trivs redan jättebra i stallet där hihi det är så himla mysigt! Så imorgon bär det av ;)



Och så här ser lilla huset ut som jag och älskling ska flytta till i februari :)

 


Om en vecka kommer tomten :D

Idag är det torsdag och det innebär att det bara är en vecka kvar till julafton! :D

Det som står på schemat idag är stallet och att åka och lämna lite grejer i Linghem inför den stora flytten imorgon :D Men nu först ska jag göra lite frukost och kolla på julkalendern. Den kan jag ju bara inte missa ;)


Tacka vet jag mössor!

Fy fabian va kallt! Men här ska inte klagas, det är vinter och snö och då ska det va kallt :D Så tacka vet jag mössor! För uj va det blåser idag. Förr i tiden (haha kanske för typ 1-2 år sedan) då hade jag aldrig mössa förutom i stallet. Jag var sååå rädd att frisyren skulle förstöras. Haha så fjollig man kan va alltså! :P Nu är nog mössan Guds bästa uppfinning enligt mig. Jag går nästan aldrig ut utan min myssa!

Kom precis hem från stallet. Frös gjorde jag ju inte iaf haha. Hade tagit på mig nästan alla kläder jag kunde hitta i skåpet, så jag blev nästan lite svettig haha! Blev en promenix i ridhuset med Mollsan och idag va hon lite pigg för hon skuttade bredvid mig hihi. Sen packade jag även lite saker som jag ska åka och lämna i Linghem imorgon, så jag inte har allt på lördag, för det är då som jag och Molly flyttar mot nya äventyr :D

Men nu - en varm dusch och sen antagligen ikano med älskling :)


DUSCH!

Kom nästan precis hem från jobbet. Är helt slut nu. Idag har det verkligen varit segt. Så nu ska jag ta min efterlängtade dusch och sen ska jag se om jag hittar något att äta. För jag är så in i bomben hungrig! Helst av allt skulle jag vilja ha sushi, vårrullar eller pizza. Eller varför inte alltihop? Men min ekonomi är inte på top just nu, så jag antar det blir nudlar eller en macka...


Stans snuskigaste hår

Det har jag! Det är så himlans fettigt och äckligt :P Jag verkligen lider haha!
Så det får bli en varm och härlig dusch när jag kommer hem från jobbet :)

Nu är det dags att gå ut med doggelito innan jag susar iväg, hej svejs!


Årets första julkort

För någon minut sen kom posten.
Och då damp årets första julkort ner.
Det va till mig :D Från Emmelie!
Tack så mycket :D


Snöstorm! :O

Kenta: "Är du en sån som tror på snö?"
Jag: "Nae, jag är en sån som hoppas..."
Kenta: "Ska du ha snösulor då alltså?"
Jag: "Nae, för om jag tar det blir det ingen snö och
om jag inte tar det så blir det så och då får jag ju som jag vill"



Jäpp och idag är det snöstorm! För jag tog inga snösulor på Molly igår när Kenta va i stallet och skodde henne :P Och jag hoppas verkligen att detta ligger kvar till jul! För det skulle verkligen va så himla mysigt :D

Stallet på morgonen idag. Ej plogat på vägen = snorhalt, men man är ju en van bilförare vid det här laget höhö ;) Lite promenad i ridhuset med skruttan ♥ Och lite fix i stallet.

Nu blir det en dusch, lite food och sen ska jag pulsa iväg i snön till Sensus för att göra en "halvtids-utvärdering" kan bli spännande. Jag har ju så mycket positift att skriva haha!


Lite bilder från kvällen

  
 
 
 

Mycket trevlig afton! ♥


Julfika

Snart ska jag och Teddy gå och möta Emmelie i snövädret :)
Sen ska vi gå hem till henne och lyssna på julmusik och
baka pepparkakor och dricka lite glögg och ha det juligt hihi.


Snöväder

:D vet ni vad? DET SNÖAR! Och inte lite heller :D Såhär ska det va på vintern!

Idag blev det stallet tidigt. Molly skulle få nya dojjor av Kenta och sen tog vi oss en liten promenad i ridhuset ca 20 min :) Molly verkade redan lite rastlös av att inte få gå ut, stackars lilla pållen :( ♥

Nu blir det en dusch och sen lite sömn. Jag är trött...


Min älskade lilla ängel...

Veterinären va och vaccinerade Molly idag och då kollade hon även på hennes hälta. Hon gjorde lite böjprov på henne och jag fick springa som en gris fram och tillbaka. Markerade helt klart på böjt spår och efter böjning även något på rakt spår, men inte så mycket. Fick anti-inflamatoriskt som jag ska ge henne i 5 dagar och så ska hon få vila i 14 dagar! Hon får gå ut i hagen om hon går i en liten rasthage annars ska hon stå på box. Så jag har bestämt mig för att ha henne på box och sen gå en stund med henne om dagen så hon får röra på sig. Hoppas verkligen att det här bara är en sträckning eller något annat litet som går över. För har det inte gått över om 14 dagar får vi åka till en klinik för en bättre undersökning :(

Älskade lilla skruttehästen min ♥ :(

 


Pepparkaksbak hos mormor

   

Så himmla mysigt med snö!
Idag har jag verkligen haft julstämning :D


Lucia


Glad Lucia!


Puss & god natt!

Älsklingen gick precis hem :( och jag ska hoppa ner i sängen och läsa lite. Men lär somna ganska så fort eftersom jag är lika trött som alltid :P Men inatt behöver jag sömnen ordentligt, eftersom det är Lucia imorgon och då ska jag upp tidigt. Vi (jag och mamma) har som lite tradition att gå upp och kolla på Lucia firandet på tv och äta lussebullar och dricka varm choklad. Och det börjar kl 7 på 1:an :) Så det tycker jag inte att ni får missa! Det är verkligen supermysigt att kolla på. Sen efter det bär det av till mormor för att baka pepparkakor, mmmmmmmmmm! Och sen på eftermiddagen blir det lite kalas hos älskling eftersom hans bror fyller år :)

Så som sagt, det är bäst att jag skyndar mig i säng nu ;)


DET SNÖAR!!!!

:D shohooo det snöar ute! :D
Hoppas det snöar hela natten och hela dagen imorgon med!
För all del, det får gärna snöa resten av vintern också :D



Hungrig som en varg!

Fy fan va hungrig jag är! Har inte ätit sen imorse och då åt jag bara två mackor och drack ett gals vatten, innan jag åkte till stallet och så har jag varit där hela dagen typ. Så nu ska det verkligen smaka med lite mat!


Sådär ja...

Nu är knäcken gjord och klapparna inslagna! Knäcken blev lika bra nu som i... Hm, förrgår eller när det nu va som jag gjorde det (eller säger man dom till knäcken? Nu blir jag väldigt osäker), och så har jag även gjort iordning adventsljusstaken och satt i ljus och pyntat den :) Och självklart har jag lyssnat på julmusik också hihi.

Blir nog att gå och lägga sig tidigt ikväll eftersom jag ska till stallet tidigt imorgon. Ska bara gå ut på en liten kvälls-kiss med Teddan först :)


Pyssel

Idag va jag i stallet tidigt på morgonen, har nästan tagit det som en vana nu. Sånt är skönt, för då kommer man upp skapligt och känner sig piggare. Men när jag kom hem igen vid kl 10 och hade varit ute med doggen gick jag och la mig och sov i cirkus tre timmar (a) haha inte så pigg längre! Men gött vare men som jag trodde så va jag hur trött som helst när jag vaknade igen :P Men efter att jag varit ute med Teddy och fått lite frisk luft så piggnade jag till, gick in och gjorde mig iordning lite och gick och mötte upp mor på stan :)

Kvällen blir en liten pyssel-kväll tror jag :) Först ska mamma och jag äta pastasallad, fillimumma alltså! Och sen tänkte jag ha lite klappverkstad och slå in lite julklappar, eftersom vi köpte nytt julklappspapper på stan. Funderar även på att göra lite mer knäck, eftersom den jag gjorde igår nästan är slut på grund av att det va så god ;D Kanske slänger en liten blick (observera LITEN) på Idolfinalen, men bara en liten, för jag tycker inte om Idol längre :P bara i början när alla gör bort sig haha! Men liksom, man måste ju nästan kolla vem som vinner. Det hör ju nästan till att man ska veta det om någon frågar. Så så ser min afton ut :) Hoppas ni får det lika mysigt som mig!


Jul jul strålande jul!

Det blev att göra knäck trots allt :D Och fy så in i bomben bra det blev! Förstår inte hur mamma gjorde när hon tyckte det va så svårt och att det stelna i kastrullen... Min knäck stelnade inte. Det är klart att man ska skynda sig på lite och inte göra en massa annat. Men det va ju en lätt match. Det svåra va ju att pricka rätt i dom små formarna!

Och självklart fick julmusiken vara på under tiden ;)


Knäck

God dagens!
Klockan har inte ens hunnit passera 11 och jag har redan hunnit med att vara i stallet och lämna tillbaka klippmaskinen hos Jennifer, och alldeles strax ska jag gå iväg till Sensus för att få min lapp påskriven, så jag kan skicka iväg den och få pengar. Sen blir det nog hem och sova en stund för uj va trött jag är!

Kollade på julkalendern imorse, precis som alla andra mornar (dom flesta iaf) och då gjorde dom knäck. Det är något som jag absolut inte har gjort på hundra år! För det slutade mamma och jag att göra när jag va liten (hm, 7-10 års åldern kanske?) för att mamma blev så förbannad på att knäcken hela tiden hann stelna i kastrullen innan vi hunnit få i dom i formarna. Men knäck, det är ju något som tillhör julen och vem har sagt att jag skulle misslyckas? Haha ;) Och det är ju bara så gott. Så jag funderar starkt på att leta upp ett recept och göra lite!


Lite nytt

Lite nytt då såhär på onsdagskvällen.
Blev faktist väldigt bra enligt mig själv :D


I´m dreaming of a white christmas

Idag började min dag som vanligt 4.15 ;) Men gick in och sov en stund till efter att varit ute och kissat och bajsat Teddy. Gick sedan upp kl 6.50 och gjorde mig iordning, åt lite frukost (om man nu kan kalla en clementin och en bit kladdkaka för frukost?) och kollade på julkalendern :) Ut med Teddy en snabbis igen och sen iväg till stallet. Red Molly lite lätt idag och det kändes helt okej. Ska försöka att rida på raka spår ca 25 min några dagar nu och sen kolla henne igen och se hur hon ser ut. Men som Martina sa igår när hon kollade på henne, det behöver inte alls va benet det är fel på... Det kan lika gärna vara ryggen eller något annat. Sådär är ju hästar. Så får se om det försvinner. Men Molly va iaf jätteduktig men ganska så nervig och framförallt PIGG! :D Gullehästen ♥ Och när jag ändå va igång så longerade jag galna Gurra i ridhuset ;) haha.


Har även varit på stan idag med bästis Emmelie :) Och köpt julklappar. Och i värsta fall (det låter ju hämskt att säga så) så är alla mina julklappar färdighandlade! För nu är pengarna slut haha :P Nerå, har ändå fått ihop många bra saker till många betydande människor :) Men får jag någon slant över så blir det nog några till. För gå på stan och köpa julklappar är ju bara så mysigt :) Något av det jag älskar att göra faktist!

Och slutligen så känns det som en massa stenar har rasat ner från mina axlar och jag kan gå rakt utan problem haha! Med andra ord så har jag fått en hel del fixat inför flytten med både hästen och huset :) Och det känns sååå skönt! Nu kanske jag kan sova lugnt om natten ;)

Kom nästan precis hem från lite jobb. Och jag har minsan varit lite extra duktig :) Jag diskade faktist efter latmaskarna och hängde upp en julstjärna i granen som någon slängt på ett bord :O Så då förstjänade jag några pepparkakor tyckte jag och proppade fickorna fulla thihi.

Men hörrni, lite snö vore väl inte helt fel såhär i juletid :( Detta väder gör mig så ledsen! Om det ändå vore lite frost och minusgrader ist för det här slasket. JAG VILL HA EN VIT JUL!


500

Nu, med det här inlägget, har jag skrivit 500 inlägg under min tid som bloggare! Coolt va haha ;) Fast det är säkert inte speciellt mycket. Men jag bryr mig inte om sånt :P

Jag tror jag lider av nåt slags trötthet-syndrom. För jag är fasen trött varenda dag :( Jag går ju ut sista gången med Teddy vid ca 22.30-23.00 och sen första gången vid ca 4.15-4.30. Självklart går jag in och lägger mig igen, men det rubbar ju ändå sömnen. Det är ju inte samma sak som att sova från kl 23.00-8.00. Sen skulle jag säkert behöva äta lite mer vitaminer för på något sätt så känner jag mig så svag... Jag är ork-lös jag orkar typ ingenting, eller har iaf inte lust med något :/ Och till råga på allt så måste jag åka bussen ut till stallet idag. Det gör ju att jag tappar änu mer ork. Jag hatar att åka buss!

Nahäpp, bäst jag gör lite mat och fixar så jag hinner med 14.00 bussen. För annars får jag vänta i hundra år! :(


Scones

Imorse vaknade jag och va så fruktansvärt trött! Jag visste bara inte vad jag skulle göra. Mådde nästan illa och va svimfärdig. Så jag skrev ett mail till dom på Sensus, att jag blev hemma, fast till dom skrev jag att jag hade ont i huvudet hihi, och så sov jag ut! Trots det har jag varit trött hela dagen och höll på att somna nu i soffan på eftermiddagen...

Molly är fortfarande halt... Hon haltar inte speciellt mycket som tur är, men hon markerar. Så får se hur hon ser ut och känns imorgon. Idag va hon iaf helt galen när jag longerade henne i ridhuset för att se hur hon gick. Bockade och hade sig :P Och så flaxade det upp en massa duvor och då for hon i luften som en galning haha! Fin är hon iaf när hon är klippt :) Kände nästan inte igen henne när jag skulle hämta henne i hagen.

Min söta underbara älskling kom upp hit till mig vid sisodär... Halv 4 kanske och har varit hos mig ända sedan det :D Vi har kollat på tven och bakat scones och smskat på :D Mycket mumsigt! Sen tog vi med Teddy på en liten promenad hem till Björn för att hämta lite grejer :) Och nu har vi precis kollat klart på Ullared och Grannfäjden. Haha två helt sjuka program alltså, men roliga ;)


Förvandlingen

Idag är det andra advent! Tiden går fort...

Har varit i stallet hela dagen idag. Och i eftermiddag har jag och Matilda roat oss med att klippa Molly. Det tog tre timmar haha! Vi lyckades klippa hela hästen inkl ben, huvud och tro det eller ej, ÖRONEN! Och det blev verkligen skitbra! Nu ser hon verkligen ut som en häst och inte som en förymd björn från kolmården.


Lite kalas

Kom nyss hem från Björns farmor, där det har varit lite kalas i afton :) Med mycket god mat och trevligt sällskap! Tyvärr hann inte jag och Björn stanna så länge eftersom han skulle iväg på en spelning nu ikväll. Men det gör inget för jag känner mig så otroligt seg... Vet inte varför. Lite ont i huvudet och skittrött! Så det blir nog att mysa lite med mig själv resten av kvällen tills det är dags för mig att sova. Går ju en Beck film på tv 4+, man kanske ska kolla på den och slänga ihop en kladdkaka? ;) Hm, det går ju ändå ganska så snabbt... Tror fan jag gör det hihi.

Lycka till ikväll på spelningen älskling! Kommer säkert att vara skitkul med ett sånt tema :D Det är ju det du pratar om hela tiden typ haha ;) Så jag hoppas det går bra för er :) Eller jag VET att det kommer göra det. För ni är ju så jäkla bra! ♥


Julbak

God dagens!

Idag blev det sovmorgon. Det va verkligen behövligt, fast jag är fortfarande jättetrött! Men men, det är bara att ta sig i kragen och gå upp, annars skulle jag kunna ligga i sängen hela dagen :P Så nu är jag i full gång med att baka lussebullar :D smaskens! Lyssnar även på lite julmusik och försöker få igång julstämningen. Det går ganska så bra :) Bara man inte tittar ut genom fönstret, för idag regnar det typ :(



Ikväll blir det lite kalas hos Björns farmor som fyller år :) Hela tjocka släkten ska vara där har jag hört... Och jag har inte träffat alla, "bara" alla syskon och deras familjer. Så det här ska bli skitkul :D Fast lite nervöst också ju hehe :P

 


Julklappar & julmusik

Blev stallet tidigt idag. Molly haltade fortfarande lite, så hon fick vila idag med. Matilda ska kolla imorgon hur hon ser ut :) Men det är nog som sagt ingen fara.

Har även varit på stan idag med älskling, vi köpte en present till hans farmor eftersom vi ska på kalas där imorgon. Blev ett jättefint halsband :) 
 
Och precis nu så har jag slagit in lite julklappar och lyssnat på julmusik! Känner att julstämningen kommer krypande lite smått :D Åh va mysigt alltså, julen, I love it! Får ta och baka lussebullar snart också ;)

Nu ska jag och älsklingen bege oss hem till honom och äta mat :) Mumms, är svinit hungrig!


Som i ett trollslag

Att allt kan förendras så snabbt.

Livet vore bättre om jag inte fanns.

En halt häst och en bula i skallen

Idag gick jag upp jättetidigt! Först 4.20 :P för att gå ut med Teddy. Somnade om en liten stund och gick sedan upp 6.50. Trött som fan, men efter lite kaffe och julkalendern bar det iväg till stallet :) Hade tänkt löshoppa Molly eftersom det va så länge sen jag gjorde det "ordentligt" så jag va jätteglad och tänkte "gud va kul det här ska bli". Men när jag värmde upp Molly med lite longering i trav märkte jag att hon haltade på höger bak... Jag tycker det är så svårt att se om dom haltar bak, men hon markerade defenitift! Hade ju även lindat bak och det gjorde ju säkert att hon fick stöd och att det inte syntes så mycket. Hon haltade absolut inte mycket, det är säkert "bara" en vrickning som hon har fått i hagen igår, för dom blev väldigt glada och skuttade lite när jag släppte ut dom då och hagen är ju inte den bästa nu när det är minus grader. Hon va varken varm eller svullen i benet, inte mer än vanligt iaf. Hon brukar alltid va lite tjock i benen på morgonen. Så det här går nog förhoppningsvis över fort :) Hon fick iaf gå ut i hagen, så jag hoppas inte hon bryter av sig benet nu!

Sen när jag skulle upp till skullen för att slänga ner halm, så slåg jag huvudet i luckan som alltid annars brukar vara öppen :P Så nu har jag stans största bula i skallen, haha! Men det går nog också över fort förhoppningsvis ;)

Nu ska jag åka och handla lite med min mor, sen blir det eventuellt stan med Emmelie för att kolla lite på julklappar ;) Och senare en fika med Matilda för att prata om flytten ;)


En riktig vinterdag

Så känns det iaf :D Åh va härligt! Tyvärr har det ju inte kommit någon snö, men idag är det sådär vitt av frost överallt så det glittrar när solen lyser på det. Så himla fint :) Riktigt ruskigt kallt är det också, men det är bara bra tycker jag, för så ska det ju va ;)

Imorse gick jag ut med Teddy som vanligt vid 4.30 snåret... Kom in och somnade om till kl 7.10 för att inte missa julkalendern! Måste faktist säga att jag tycker den är lite gullig :) Efter det tänkte jag sova en stund till för att jag va så ruskigt trött. Meeeeeeeen, det gjorde jag inte! För jag tänkte "bäst jag åker till stallet nu, så har jag det gjort" och missförstå mig inte nu, det är inte så att jag liksom "åh, fy va tråkigt att åka till stallet" utan det är mer "skönt" att ha det gjort på morgonen, för då har man hela eftermiddagen på sig att göra annat, idag ska jag ju tex jobba... Men sammtidigt tycker jag det är så himla mysigt att vara i stallet just på morgonen, det är en speciell känsla, en-må-bra-känsla liksom :)


Julkalendern, bio & en underbar älskling!

Ikväll kollade jag på första avsnittet av julkalendern. Ja, jag kanske är lite barnslig men det hör till tycker jag. Har kollat nästan varje år, förutom förra året för då va den förjävlig! Men i år verkar den faktist vara lite bra iaf. Så nästa avsnitt som är imorgon vill jag inte missa! Och Emmelie, om du undrar om jag gör ett repotage för tv 4 nu så har du fel ;) HAHAHAHAHAHA ett litet internt skämt.

Jag och älsklingen va ju även på bio ikväll, för att fira våran 23 månaders dag :) ♥ Och vi kollade på en film som hette Paranormal activity, typ, visste inte vad jag skulle säga till hon i kassan när vi skulle köpa biljetterna, för hur fasen utalar man det? Haha, så jag sa iaf "hejsan, två biljetter till den där skräckfilmen..." och hon fattade precis vilken jag menade. Så det va ju tur. Men iaf, filmen va faktist lite seg sammtidigt som min puls gick upp och ner, för lite obehaglig va den allt. Men lite synd va det bara att det hände samma saker hela tiden. Det handlade om ett par som satte upp en filmkamera när dom skulle sova eftersom det hände mystiska saker på nätterna... Och efter ett tag även på dagen. Blev även lite besviken på att man inte fick reda på varför det hände och att man inte fick se mer än bara dörrar som smällde igen osv. Men den va helt okej, men kanske inte värd 95 kr, så det va ju tur att jag hade ett rabattkort och fick gå på den för endast 47 kr ;)

Till slut måste jag ju tillägga att jag har världens bästa pojkvän! Och jag är så glad och lycklig för att jag har dig Björn ♥ Älskar dig något fruktansvärt mycket. Så mycket att det värker i hjärtat av välbehag! Och det ska bli så himla roligt att flytta ihop med dig, det är det som jag har drömt om så länge och nu blir det verklighet. Det är så underbart att jag nästan vill börja lipa av glädje :D Tack för att du vill vara min älskling! ♥ 


23 månader <3

Idag firar jag och älskling hela 23 månader tillsammans :D Det ska firas med bio ikväll ♥



~

Blev stallet på morgonen idag. Red ut en liten sväng och Molly va jättepigg!
Har även hunnit med en liten promenad med Teddy i vidingsjöspåret och han va jätteduktig :)


RSS 2.0