Morgonpromenix, frulle & så nu stallet!

Hej svejs!
Idag gick jag och älskling upp vid kl 9 (jag va skapligt död då, vet inte varför, men jobbigt va det!) och gick ut på en långpromenad med Teddy :) Gick grusvägen förbi badet och det va halt som fasen :P Och Teddy blev jätteskitig! Och nu har vi precis ätit frukost så jag ska straxt ut tll stallet och greja och rida :) Blir ett jobbpass i paddocken hade jag tänkt mig och jag tänker nog rida med gramanen så hon blir ordentligt mjuker och finer ;)


Fjorton suger

På vägen hem från mamma när vi hade flyttat klart (jag och älskling städade typ bara) svängde vi förbi ÖB och fyndade lite goda saker. Då hittade jag filmen Fjorton suger som Emmelie och jag såg på bio för hundra år sedan i våran ungdom, så jag kände att "nae den måste jag bara ha". Den är ju typ dålig så den blir bra haha :P Men älskling avskyr den, så den får jag se ensam hehe.

Kom precis in från stallet. Blev lite longering för Molly och det gick strålande bra! ♥ Och nu är det snart dags att börja med maten. Vi ska äta kyckling och ris med currysås, mumma alltså :)

L ö r d a g

Dagen började med att Teddy kissade på sig... Det syntes att han skämdes hihi ♥ Sen blev det att gå ner till stallet och hämta vatten. Älskling skottade även lite, så nu kan man få upp dörren nästan utan problem :) Skönt att snön smälter, för nu kan man även öppna och stänga stalldörren utan att vara rädd att ta i för mycket så rutorna spricker. Sen blev det en morgonpromenad med zingo-doggen ;) och när vi kom tillbaka blev det lite frukost. Och nu kom jag precis in från stallet. Har mockat och fixat, ska rida eller longera lite senare för nu vid kl 12 kommer Anders och hämtar oss och då ska vi in till stan till mor och hjälpa till att flytta det sista.

Hejssss!

Då va man en i gänget då!


JUST DET!

Glömde skriva i förra innlägget att idag har jag även beställt dessa två godingar :)

Kommer nog bli niceigt tror jag!
Fast näspiercingen har jag självklart beställt i rosa ;)

Det som göms i snö kommer upp i tö

Idag är det riktigt varmt! Okej, + 4 grader (lät säkert som det va + 20 grader ute eller något) men det är jävligt varmt i gämförelse med va det ha varit! Så det regnar lite till och med och snön från vårat tak på vårt lilla hus håller på att åka av. Stuprännan har även lossnat änu mer, för att den inte orkar sitta kvar när all snö tynger på. Så man får akta sig när man går ut så man inte får snö i skallen hihi. Förhoppningsvis smälter det undan lite och förhoppningsvis tinar vattnet upp här inne i huset :P Men Johanna sa att det skulle bli kallt igen :/ och då blir det väl antagligen isgata överallt! Vår, nu tack!

Idag började jag dagen kl 7, med höfodring :) grejade lite i stallet en stund innan jag gick in och åt lite frukost. Sen ut med doggen en kortis och sen tillbaka ut i stallet. Gav kraften och släppte ut lite hästar. Sen blev det lite jobb i paddocken med Molly. Lite haltaskigt underlag nu :/ men Molly gick sååå bra! ♥ Hon va jättemjuk och jag hade nästan inget i handen :) Tillbaka till stallet och mocka, fixa och ge lunch-hö i hagarna till hästarna. Det är ungefär va jag har hunnit med idag fram till nu. Blir att ta det lugnt resten av dagen och ikväll hoppas jag på lite fredagsmys med god mat, lite gottigotti och film/tv med älsklingen :D

Ha en trevlig fredag! :)

Kattvakt

Nu har Oliver och Loppan anlänt ;) För jag och Björn ska vara kattvakter åt Magdas gulliga små katter medan hon är i göteborg. Just nu käkar Oliver den store upp Loppans mat...

Har även beställt ett fint rosa nitbälte idag :D 150 kr ink frakt! Överkommligt, det va Björn som övertalade mig :P


Snyggt va ;)


Arbetsintervju

Blev en lååååångritt med Elvira imorse i det fina vädret :D Gud så härligt! Och vilka härliga ridvägar! Så här bra ridvägar har jag inte ridit på sen Öknehult :D Måste verkligen göras om snarast möjligen (Y)

Och ikväll har jag varit på arbetsintervju. Tyvärr verkar företaget inte så väldans seriöst tyvärr, och min magkännsa säger starkt ifrån! Så antagligen tar jag inte jobbet. Men ska höra av mig till dom imorgon och meddela dom.


Vi har i alla fall tur med vädret

Strålande solsken :D Härligt härligt! Blir en långritt med Elvira nu på morgonkvisten :D Och ikväll har jag en arbetsintervju! Men jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit, så eventuellt kanske jag får se om jag kan få komma en annan dag... Spännande!

- HÄSTARNA ÄR LÖSA!

Fy alltså! Idag rymde Sigge och Danne från hagen. Tydligen hade dom puffat bort handtagen på eltråden vid grindöppningen (tråden har inte varit så spänd) och stuckit ut på stora vägen!!!! :O En sur tant körde upp på stallplanen och sa "aa bara så du vet så är två hästar lösa och springer på stora vägen, så risken är att dom blir påkörda". Jag, in med Molly, sätter fast henne i stallgången skriker till Elvira "HÄSTARNA ÄR LÖSA", tar grimmor och hö och kutar ner till stora vägen. Där står en bil som vi får åka med, för dom hade sett hästarna och ringt till polisen så dom kunde varna trafiken. Kör runt i Linghem, men hittar dom inte. Sen ser vi en stor lastbil som står stilla... Gode gud, låt dom inte va överkörda! Men det va bara ett släp som stod parkerad intill vägen. Ringer hem till Björn för att fråga om han kunde se om hästarna hade kommit tillbaka, men det hade dom inte så vi fortsätter letandet. Sen ringer han iaf tillbaka och säger att dom är tillbaka och att några går in med dom i stallet, så vi åker tillbaka och där står busfröna i sina boxar. Sån jävla tur att inget hände, för det kunde ha hänt va som helst. Dom hade inte ens en skråma på sig! Vilken lättnad alltså. Ja ni, i stallet händer det grejer ;)

Sen red jag iaf lite och Björn kom och tog bilder :D ♥












Fint väder!

Blev helt plötsligt fint väder, med solsken och allt :) Härligt!
Så det blev lite longering för Mollys del trots allt. Gick bra :) ♥
Nu blir det lite film och mys med älsklingen :D


Soluppgång i det kalla vädret


Bilden tagen från vårat köksfönster


En riktigt jävla kall dag!

Skulle åkt iväg till Sensus för att gå på gruppträff. Men bilen sa bara host host och så blev den tyst igen, när jag försökte starta den. Så det blir att stanna hemma idag ;)

Molly fick ju vila igår, men det är fan - 28°C här :O så jag vet inte om jag vågar rida... Får se om det blir varmare under dagen. Men får nog gå ner och sätta på henne några extra lager med täcken så hon inte fryser och så tror jag nästan hon får va inne, eller bara va ute en liten stund. Hon är ju helklippt!

Det som är positivt är ju att det är förkallt för att det ska snöa :)


.fika

Jag och älskling kom precis in från våra hyresvärdar som har bjudit på gott fika! Jättegod latte, mmmmmmmmmm :)
Nu vet jag vart jag ska gå när jag är kaffesugen hihi. Tack för en jättetrevlig stund ♥


NAEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Vaknade för en liten stund sen. Tittade ut. Va ser jag? Jo det snöar :) Typ snöstormar! Kul, eller inte :( Ska jag va riktigt ärlig så är jag jäääääääääääääääääääääääääävligt trött på snön nu! Det va jättekul att det kom så mycket och att det låg kvar över jul och nyår. Men nu vill jag inte ha mer. Det ska ju va vår nu, det är ju snart mars! Ska väl äta något nu och så får vi se om det lugnar ner sig lite. Hade tänkt att rida ut. Men annars gör jag väl det iaf! Rida "måste" jag nästan göra eftersom vi hoppade igår och det har vi ju inte gjort på ett tag, så jag kan tänka mig att Molly har lite träningsvärk som vi måste mjuka upp så hon inte blir stel :)


Snöstorm & mer snö. Tar det aldrig slut?

Fy, igår va det typ snöstorm här... Våren och sommaren känns långt bort om jag säger så :/

Idag har jag hoppat i paddocken med min underbara lilla häst :D ♥ Det gick jättebra! Och det va inte ett dugg halt heller :) fast kanske något tungt för Molly på vissa ställen eftersom det va ganska mycket snö. Men Molly va verkligen superduktig och vi hoppade ett hinder på 90 cm som högst :D Wiiiihooo va kul :D Känns dom det va flera år sen jag hoppade :P

Nu ska jag äta lite frukost/brunch/lunch/mellis, ja kallade va ni vill ;)

Ballerina KLADDKAKA

Idag blev det först en liten sväng med Teddy, sen stallet. Red dressyr i paddocken. Både jag och Molly va inte speciellt taggade på dressyr :P så ibörjan va båda jättesega... Men sen helt plötsligt gick allt jättebra! Så vi skärpte allt till oss efter en stund ;)

Sen gick jag in och gjorde mig iordning och åkte hem till Emmelie :D ♥ Hon hade tvättstugan, så jag höll henne sällskap :P Och så åt vi blåbärspaj som va jättemums! Och sen vid halv 5 så hämtade jag mamma. Vi åkte och handlade och jag köpte bland annat Ballerina KLADDKAKA-kexen :P Så det ska bli väääääääääääldigt spännande att smaka dom sen :)


BRUNCH

Har varit nere i stallet. Släppt ut hästar, ridit, mockat och fixat :)
Så nu blir det lite brunch, och det blir scones. Det ska bli namnam!

16 februari 2010

God daaaaaaaaaaaaaaaagens!
Vill helst ligga kvar i sängen och sova lite eller slöa framför en film, men wääääääääääääääääp blir en sväng in till stan för att gå på ett "möte". Sen direkt hem och longera lilla hästen och sen är det väl i stort sett dags att susa iväg för lite jobb :) Så ser min dag ut. Vad ska ni hitta på?


Jag är trött på vintern nu...



... Jag vill ha sommar nu :(


Alla <3ans dag!

Glad alla <3ans dag alla! :)


Vaknade inatt och mådde svinilla! Kallsvettades och skakade... Trodde jag skulle spy så jag fick fan panik. Men efter att jag gick ner till toan och pissade och samtidigt fick lite frisk luft så kändes det lite bättre efter ett tag och jag kunde somna om. Men idag mår jag fortfarande lite halvkonstigt...

Kom nyss upp från stallet. Vi har haft stallmöte. Resten av dagen ska jag inte göa ett skit :P


Lax, potatis & skagenpanna



Japp, det blir det ikväll med älsklingen min :D Fillimumma!
& så lite mys med godis & film ♥

Mysigt väder...

Om man får vara inne...

Kom nyss in från stallet. Red lite konditionsträning i sommarhagen och Molly va jätteseg :P Men jag va inte heller så jättepigg haha. Och vädret gör det ju inte bättre :( Det är inte jättekallt. Men det snöar typ iskorn som sticker i ansiktet :O Då blir det jättekallt! Så nu ska det bli skönt att få vara inne och mysa resten av dagen ;)


Bara så alla vet:

Har väldigt lite pengar kvar på mobilen, så bli inte ledsna om jag inte svarar på era sms!
Bästa sättet att få tag i mig är att ringa till mig :)


God morgon!

Morgonpromenad avklarad med Teddy.  Inte lika kallt idag, skönt! Blir lite frukost nu med film kanske hihi. Sen ska jag ner till stallet och greja lite. Tror även det blir att rida ut en sväng idag :)

Solsken!

Åh solen tittar fram :D Så glad man blir!


Dags för vår tycker jag :(

Kom precis in från en morgonpromenad med Teddy, och satan i gatan va kallt det är! Blir det aldrig vår eller? Det känns som den här vintern aldrig har nåt slut... Det va mysigt med snö och kallt över jul och nyår, men nu börjar det bli lite jobbigt :P

Nu ska jag göra mig lite frukost. Funderar även på att diska... Men det kanske får vänta haha ;) Ska iaf ner till stallet sen och rida lite :) och sen i eftermiddag/kväll blir det lite jobb igen!


Främande

Idag blev det tandläkaren på förmiddagen... Kul :/ Jag hatar att gå dit. Inte för att det är läskigt och att jag är rädd, men det gör ju så jävla ont när dom ska slita i käften med den där kroken! Och sen tog hon nåt jävla "ultraljud" eller va det hette, och fyyyyyyyyyy va det isade i tänderna, brrr! Ett hål hade jag med, så jag ska tillbaka i mars och laga, YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!

Efter käftis gick jag till mitt absoluta favoritställe: Sensus, för att få en lapp påskriven och efter det gick jag hem till mor min. Vi handlade lite och sådär. Sen ringde Emmelie när hon hade slutat jobbet och då gick jag och mötte henne och sen åkte vi hem hit :) Tvigade henne att stå ute i snöstormen när jag longerade Molly hihi och sen tvingade jag henne även att bjuda på fika ;) Jag är ingen trevlig typ! Spelade även lite marioparty, jag vann inte - som vanligt! Sen skjutsade jag hem henne när jag tröttnade på henne. HAHA. Tack för en trevlig dag :) ♥

Måste även säga att jag är jävligt bra på att snickra! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA xD

Nu ska jag och älskling se Andra avenyn :D

 


:@

Skrev en massa här förut. Men det bara försvann. Så irriterad jag bliiiiiiiiiiiiiiiir!
Aja, kom nästan precis hem från jobb. Så nu blir det en lugn härlig kväll :)
Ska till käftist imorgon... Inte kul! Brrrr :(


Idag gick jag upp tidigt igen ;)

Släppt ut hästar och så kom Kenta och skodde Molly på förmiddagen. Och så har jag även latat mig lite framför film, Strandvaskaren. Den är faktist ganska så bra :P Blir att gå en liten sväng med Teddy snart och laga mat för sen ska jag iväg och jobba lite :)

Onödigt...

Imorse kom mamma och hämtade mig (eftersom hon hade bilen) och skjutsade mig till Sensus. På vägen dit höll vi på att bli påkörda av en buss(!) och det va han som gjorde fel. Vi va precis på sidan om honom när han blinkade för att köra ut från en bussficka, och så bara körde han. Hade ingen koll på att vi va där eller att han dessutom höll på att plöja ner en cyklist!!! Han tutade och sen lägger han sig i filen bredvid och öppnar fönstret på bussen och börjar skrika åt oss(?), peka finger och härja på ett språka som vi inte fatta ett skvatt av. Ursäkta men ta det på senska tack jävla ***** ******, iaf, sen säger han "du får inte köra om cyklisten" okej... Får du köra över den då? Asså sjuk jävel! Så när mamma kom hem ringde hon bussbolaget och anmälde honom! ;) Men aa, när jag väl kom till Sensus så va det ingen gruppträff. "Har inte du fått ett mail" nae det har jag faktist inte fått! "Ne men då kan ju du sätta dig här och söka lite jobb", jo det va ett väldigt roligt förslag, jag sitter gärna på Sensus på min lediga tid :) Men sen kom det en hel drös med folk som heller inte hade fått det skickade mailet. Så min tolkning är att dom "trodde" dom hade skickat ut ett mail. Dom på Sensus har jag ju märkt är liiite förvirrade. Närsta vecka blir det inte heller nån gruppträtt, gött! För det är inte speciellt roligt där. Så efter mitt mycket nödvändiga besök på Sensus gick jag hem till mor och vi åke och handlade lite. Sen när jag kom hem hit, gjorde jag mat, gick ut med Teddy och sen ner till stallet. Och när jag håller på att mocka ringer dom från ISS där jag har sökt jobb och behöver en vikare till imorgon. Men självklart kan jag inte, för imorgon kommer hovslagaren och bla bla... Så aa jag hoppas dom ringer igen vid behov! I stallet pratade jag även med Elvira och vi pratade hoppning :P Blev så himla hoppsugen att jag tänkte bygga lite hinder i paddocken, men jag gjorde inte det. Va inte så sugen på att pulsa bort i all snö, bygga, pulsa tillbaka och hämta hästen, rida dit och hoppa, rida hem, pulsa tillbakaka till ridbanan för att bära in allt igen och slutligen pulsa tillbaka till stallet. Får bli en annan dag ist. Så idag körde vi lite konditionsträning i sommarhagen :) Molly va lite lat, men annars gick det bra.

Och nu blev jag precis klar med disken. Funderar på att vila och se film en stund innan Teddy ska ut... Fan va trött jag är! Eller ska man ta sig en långpromenad med Teddy? Aa jag vet inte, så jag får se hur det blir :P


Söndag

Idag är jag riktigt jävla trött! Vaknade flera gånger inatt och trodde att jag hade försovit mig, "åh neeeeeeeeeej hästarna!" men det hade jag såklart inte. Låg även på rygg med en hund sovandes mellan mina ben. Väldigt oskönt, kunde knapt röra på mig :P Så när kl va 6.41 gick jag upp och ut till stallet och fodrade höt. In en snabbis och åt lite frulle och sen ut igen. Ut med hästarna och sen en liten sväng bort till paddocken med Molly :) Mycket snö och jag är så jäkla trött på det nu! Blir så tungt för hästarna och dåligt underlag när det blir upptrampat. Jag hoppas verkligen det blir vår på riktigt snart!

Nu ska jag snart ut till stallet igen för att fodra lunch. Sen ska jag nog laga mig lite mat. Man blir hungrig av lantluften ;)


Myskväll med älskling <3

Blev tacos ikväll. Mycket gott! & så Arkiv X med lite godiiiiiis. GÖTT :)


Uppe med tuppen

Gick upp för en liten stund sen och ner till stallet och fodrade morgon-hö. Så nu har jag precis ätit frukost och ska gå ut en liten sväng med Teddy och sen tillbaka ner i stallet och ge kraft och släppa ut. Blir även en liten sväng ut med Molly :)


Uppdatering

Nu har vi fått igång internet :) Så nu är vi kontaktbara igen hehe. Och imorgon har vi bott här ute en vecka. Tiden går fort! Om jag får säga det själv så har vi fått iordning ganska så mycket. Så det är riktigt hemtrevligt nu :) VÅRAT HEM, vårat hus :) Det ända som är liiiite jobbigt är att vattnet har frusit i huset... Så vi få hämta vatten antingen i stallet eller i gäststugan bredvid stallet. Där får vi även duscha och gå på toan. Men jag klagar inte, vi får bo gratis ;) Och det är ju inte alls långt så det är egentligen inte ett dugg jobbigt. Bara rakt över stallplanen, max 30 m. Inte så värst långt. Står jag i sovrummet och kollar ut genom stallet ser jag Molly i sin box. Hur mysigt är inte det? :D Såhär har jag alltid velat bo, ända sen jag va liten och nu får jag göra det också tillsammans med världens bästaste pojkvän, min sambo Björn ♥

Fast vi har faktist ett litet spöke i huset. Skitläskigt! En veckarklocka som jag har packat ner i en kasse i garderoben ringer varje natt (det har hänt två nätter som vi har hört) exakt vid kl 00 och stängs atomatiskt av av sig själv, vilket den egentligen inte ska göra. Och vi har inte ställt den på alarm ens! Saker flyttar på sig, strålkastarlampan på stallplanden tänds utan att någon går förbi den och Björn har till och med (haha låter liite kul) hört en höna i köket! Och garderobsdörren står öppen fast jag har stängt den på kvällen.... jaja, allt har en naturlig förklaring jag vet :P Men lite spännande är det ju hihi. Inatt ska jag även sova själv, Björn är i stan och har spelning och sen ska han ut. Så eventuellt sover han i replokalen... Så det första jag ska göra nu är att ta bort klockan, jag ska fan slänga ut den :P

Annars tycker jag det är väldigt skönt att ha flyttat hemmifrån. Få ha sitt eget hem att bestämma och fixa i. Fast det känns ju lite konstigt också, absolut inte konstigt-dåligt, utan konstigt-bra. Men det tar väl ett tag innan man kommer in i sina egna vanor och sådär :)

Nu ska jag snart gå ner till stallet och ge hästarna kvällsmat :) Det är nämligen jag som har stallet i helgen! Sen blir det nog in och se lite film och mumsa lite godis ;) det är ju faktist fredag idag.

Livet på landet!

Är hemma hos mor en snabbis, så hinner inte uppdatera så mycket. Vi har tyvärr inte fått igång internet där hemma på landet än, men det finns så mycket annat man kan göra än att sitta vid datorn hela dagarna. Numera hör bland annat snöskottning till dagordningen ;)

Och så tror vi att vi har ett litet hus-spöke också...

Uppdaterar så snart jag kan igen :) Ha det så bra alla, PUSSS!


RSS 2.0