Lördag

Gårdagseftermiddagen/kvällen tillbringades hos Magda :) Hjälpte henne att sortera ut hennes stallgarderob och fick måååååååånga fina saker :D ♥ Hjälpte även till att bära lite saker och packa lite saker :)

Vaknade precis för en stund sedan. Kan ju inte sova bort hela dagen ;) Ska snart gå ner till stallet. Ska longera Molly lite idag hade jag tänkt mig. Senare blir det att skjutsa på mamma och kanske en vända till Hööks? Vi får se :)

Nu har jag anmält mig till Vreta den 5 juni i alla fall :D Åh va kuuuuuuuuuuul!! :D


Duktiga, älskade hästen min ♥

Jump n'learn på Staby Gård idag :) Vi kom både dit och hem utan skador på varken bil, transport eller häst ;) Jag är fan bra på att köra transport! Både backat, vänt och hållt på. Jag är stolt över mig själv :)

Men åter till hoppningen. Det blev lite stressigt när vi kom fram, så jag han bara gå banan en gång. Därför red jag fel väg haha xD Men Molly va verkligen superfin! Inget tittig eller nåt sånt. Hoppade jättefina språng! Tyvärr petade vi sista hindret efter att jag ridit fel väg, va väl kanske lite ur fokus då. Men det va ju bara en träningstävling så jag är verkligen skitnöjd i alla fall :D Kändes jättebra! Så nu ska jag jaga bil och ladda för Vreta den 5 juni :)

Tack snälla Mathilda för all hjälp idag :D

Jump n'learn på Staby Gård

Har jobbat en timme nu på morgonkvisten. Blir att sova en stund nu och sen ner till stallet för att fixa iordning hästen till ikväll :D Då det är Jump n'learn (clear round och jag ska hoppa 90 cm) på Staby Gård, wiiiie va kuligt :D


Pigg?

Vaknade en kvart innan jag skulle gå upp idag.. Hm, sånt är så himla typiskt! Hatar sånt :P Men det konsiga (men det är väl ganska bra egentligen) så är jag ganska pigg vid 4.30 när jag brukar gå upp. Känns som man går upp vid 7.30 typ haha. Denna dag bjuds det på jobb (Y) och så måste jag åka och ta ut pengar så jag kan betala transporten jag ska hyra imorgon då det bär av till Staby för att hoppa en clear round, 90 cm :D

Föresten så va det hoppträning igår och det gick super! :D TAGGAD!


Jaha, vart är solen?

Regn.. Jag som hade tänkt sola på altanen heeeeeeeela dagen :( Får hoppas att det blir finare väder senare!

Igår va jag på utflykt till Strömsholm med Magda för att hjälpa henne att flytta. Hon har nämligen fått jobb på Strömsholm och flyttar ganska så snart. Så jag va med som bärhjälp, mycket trevligt! Vi va såklart och kollade på själva Strömsholm-området också, alla stallen, ridhusen och alla deras stora ridbanor :O Superfint!

Nu har jag i alla fall anmält mig till Jump n'learn på Staby på onsdag :D Blir att hoppa 90 cm, wihooo!


HELG!!! Skönt eller skönt? SKÖÖÖÖNT!! :D

Gud va skönt med helg! Hoppas den bjuder på fint väder så man kan va ute och få lite färg :)

Imorgon ska jag hjälpa Magda att flytta. Hon ska flytta till Strömsholm så jag ska följa med dit som bärhjälp, ska bli mycket spännande :) Undrar om det finns någon sjö på vägen haha, jag är badsugen :D

Nä nu ska jag försöka hitta på något. Blir nog film, typ Oc :D och min stora godispåse att smaska på ;) mumsi!


PANIK!!!!!

Försov mig imorse, blev väckt 6.30 och blev genast klarvaken! Shit, jag lovar, det här har ALDRIG hänt förut :S Ringde till dagiset och som tur va blev dom inte arga hehe, så jag ska städa båda dagisarna på eftermiddagen :)

Har fått tag på en bil som inte är för tung nu :P så det blir att åka till Staby på Jump n'learn nästa onsdag :D (bara transporten jag ska hyra fortfarande är ledig då...)

Nu sa jag äta lite. Sen blir det ner till stallet och greja och rida. Blir konditionsträning idag :)


Idag är det sommar & sol :D



Solat lite på altanen och bränt mig lite..
Härligt, det betyder sommar och SOL :D haha.

Nu blir det att knalla iväg till jobbet (Y)
Och ikväll är det dressyrträning :) wihoo!

Onsdag 19 maj

God dagens :) Hoppas allt är väl med er!?
Jobbade en timme på morgonen sen gick jag hem och sov en stund :P och sen ner till stallet för att mocka och fixa lite. Molly ska få vila idag, tycker hon har gått ganska hårt dom senaste dagarna så hon förtjänar lite vila ♥ Har planerat in vår "riktiga" första tävling nu :D det blir den 27 juni, är ju ett tag kvar men då hinner vi ladda ordentligt! Det är en lokal hopp i Rappestad :D så jag ska hoppa 80 cm och 90 cm med stilbedömning hihi. Det fanns tre klasser att välja på: 80cm, 90cm och 1m. Men jag tänkte att eftersom det är vår första riktiga tävling så kommer det va så mycket som spelar in så då tänkte jag att jag skulle ta en höjd så jag verkligen känner mig säker och kan koncentrera mig på allt runt omkring också. 80cm är ju buslågt och 90 cm är lagon :) så jag är verkligen jättetaggad! Så det blir att ligga i och träna och tagga som tusan nu framöver ;) Nästa onsdag den 26 maj är det även jump n'learn på Staby Gård och ridcenter hos Sofia Bengtsberg som jag VILL åka på, bara jag får med någon som kan hjälpa mig att köra och som har bil med drag... (transport är redan fixad i så fall hehe) men känner att jag inte vill åka helt ensam i fall något skulle hända. Men köra transport kan jag ju det vet vi ju nu ;)

Nehe nu ska jag nog se på film eller något liknande och kanske ta mig en bit mat innan det är dags att gå iväg till dagens andra jobbpass :)


Lite skutt i paddocken

Ingen hoppträning ikväll, men jag och Elvira skuttade lite i alla fall :) Jag hoppade bana på 90 cm, det fick räcka för våran del. Men Molly hoppade skitbra och va dunderladdad! Så hon hade lätt orkat en clear round idag med :) ♥

Blir sängen snart för imorgon är det upp 4.30 som vanligt!

Natti natti och sov gott :)


Lite bilder från clear rounden i Skonberga igår


Clear round i Skonberga

90 cm rundan, tyvärr ett stop på näst sista hindret. Hindret va mot publiken och det va därför hon tittade lite. Annars va den rundan superfin! Hon hoppade jättebra och hade bra tackt, jättenöjd! 1 m rundan blev det ett pet och två stop tyvärr :/ Men jag är jättenöjd med den också! Fina språng och bra tackt :) Så nu taggar vi inför den 26:e för då är det clear round på Staby gård :) Och då ska jag banne mig hitta en bil och en transport (Y)

Och föresten så körde jag Molly både till och från Skonberga idag :D

TAGGAD!

Hästen är badad & alla grejer är iordning.
Nu är jag taggad för imorgon (Y)
Blir en lugn & skön kväll nu :)


Sleep-over i stallet

Inatt som jag, Elvira och Fanny på skullen :D Asmysigt! Och innan det va vi inne här och kollade på skräckfilm. Då va även Melinda och Thérèse med :) Vi kollade på Wrong turn 3, skitdålig haha och Made house, den va lite bättre :) Jätteroligt har det varit i alla fall, sånt här borde vi göra oftare och då borde alla vara med :D

Och nu kom jag precis in från stallet. Jag och Elvira har fixat inför tävlingen imorgon :) Nu är det bara ett bad som väntar för hästarna och sen är allt klart! Tog även några språng på 90 cm idag när jag red och Molly kändes toppen! Så nu är jag taggad :D

Blir tyvärr ingen tävling på måndag :( Har inte fått tag i någon bil eller transport.. Lite surt, men det kommer fler tillfällen :)


Clear round på Vretaskolan

Blir eventuellt att åka på clear round på måndag också på Vretaskolan :D
Är inte riktigt helt bestämt, men jag hoppas på´t! I så fall tror jag att jag
ska hoppa en runda på 90 cm, men det beror lite på hur det går på söndag
i Skonberga. Går det bra kanske det blir en runda på 1m också, eller två
på 90 cm :P Som sagt, vi får se :) Tycker bara det är så himla kul att äntligen
försöka komma iväg på lite småtävlingar! Superkul verkligen, det behöver vi!

Namnsdag

Tydligen så har jag namnsdag idag haha.
Charlotta är det idag och jag heter Charlotte och Helén i andra namn.
Nina skulle ha varit imorgon, men dom har tagit bort det sen några år tillbaka...

God dagens

Jobbade en timme på morgonen. Vaknade precis efter att ha sovit lite. Hade egentligen ställt kl på 12.30, men det är ju skönt att vakna innan och känna sig utvilad :) Funderar på att äta något snart och kanske baka något? Hihi chokladmuffins eller kladdkaka? :P är lite sugen.. Sen ska jag jobba vid 14.30 till ca 16.30. Imorgon är jag ledig :D skönt! Vi (jag och mamma) ska åka och fira mammas moster som fyller 90 år (om jag inte minns fel) en stund. Blir tårta och kakor, mumsi hihi. Sen på kvällen är det dressyrträning :D wiie! Trodde aldrig jag skulle tycka att det va så här roligt att rida dressyrlektion, men det är vekligen skitkul, nästan lika roligt som att ha hopplektion ;)

Men vi hörs! Nu kallar baket haha ;)

Sol, röda tånaglar & mango sorbet

Har jobbat klart för dagen.
Funderar på att sätta mig ute i solen och måla tånaglarna och äta glass :)
Låter som en bra idé tycker jag!
Och senare blir det eventuellt att hjälpa Magda att packa inför hennes flytt.


Man måste vara positiv!

Hoppträning ikväll. Det har gått bättre om jag säger så! Hon va jättefin när vi hoppade fram men sen hände det något och det gick bara sämre och sämre :P Avslutade med ett fint språng på slutet i alla fall. Lite halvnöjd/halvmissnöjd.. Men varför ska man träna om man inte skulle ha några problem? Vi laddar inför Skonberga på söndag, 90 cm och 1 m och kör gärnet! Skulle även vara roligt att åka på banhoppningsträningen nästa måndag på Vreta också...

Ne nu måste jag sova innan jag dör av utmatting! God natt!

Och så va det måndag igen!

Har redan varit uppe och jobbat en timme på morgonen, sovit en stund efter det och varit nere i stallet, släppt ut hästar och mockat. Nu blir det alldeless straxt en tur in till stan och arbetsförmedlingen för att lämna aktivitetstöd-lappen!

Imorse när jag gick upp 4.30 va jag skapligt trött. Känns som jag håller på att få tillbaka min förskylning också... Men som tur är så är den här veckan ganska slapp :)

Idag, måndag: jobba 5.30-6.30 och ca 14.30-16.30, sen är det hoppträning :D
Imorgon, tisdag: jobba 5.30-6.30, ca 10.00-12.00 och ca 14.30-16-30. Eventuellt hjälpa Magda att flytta senare :)
Onsdag: jobba 5.30-6.30 och ca 14.30-16.30. Eventuellt hjälpa Magda att flytta igen.
Torsdag: LEDIG :D och dressyrträning på kvällen :)
Fredag: jobba 5.30-8.30 (dagisen är stängda)
Lördag: inget bestämt men antagligen ta det lugnt eftersom det är tävling på söndag (Y)
Söndag: tävling (clear round) i Skonberga, 90 cm och 1 m :D

Jao, så denna vecka går förhoppningsvis fort :) Längtar till helgen och tävlingen i Skonberga :D


Bruna Jesus-sandaler & vita knytskor

I eftermiddag har jag och älskling varit och handlat med mamma ute i Tornby.
Vi va bland annat inne på Skopunkten där jag fick två par skor av mamma =)
Ett par bruna Jesus-sandaler som jag ALLTID har velat ha =D och ett par vita
låga tygskor, skitsnyggt nu till våren/sommaren! Åt en god bufè på Chili =)
Och så va vi även inne på Ikea och Maxi och handlade en massa grejer också ;)


Tidig morgon med dressyrprogram-ridning

Idag va jag uppe tidigt ni, trots att det är söndag! Gick upp vid 6.30 för att fodra hästarna, in igen för att byta om och gå ut med vovven och sen ner till stallet igen för att göra iordning hästen för att rida dressyr i paddocken med Elvira =) Gick ganska bra i början, tills Molly kom på "ahaaa jag ska inte jobba" och tjurade imot totalt =P men i mellanåt gick hon fint i alla fall. Vi tränade dressyrprogram, Lätt C:2 för min del, som vi ska rida upp för våran dressyrtränare om två veckor =) Gick lite bättre då, men hon va forfarande tjurig och ville inte jobba i form. Nya tag en annan dag ;) Efter dressyrpasset byggde vi hinder till morgondagens hoppträning =D och nu ska jag åka och handla med mamma (Y)


Städdag

Idag har vi i stallet haft städdag och städat paddocken. I spöregnet (Y) Rensat ogräs, tvättat hinder bytt trasiga plankor och sånt. Efteråt blev det korv, tyvärr inte grillad som vi hade tänkt oss, men det va lika gott ändå =) Och sen blev det långritt med Elvira, Elviras mamma Anna och Thérèse i regnet... Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;)

Funderar på att städa lite här inne nu, har ändå inget bättre för mig =P

Är det bara jag som tycker att veckorna går fort?

Fast jag klagar inte, det är ganska skönt ;) Har två timmar kvar att jobba i eftermiddag, sen är det heeeeeeeeeelg för min del =D Gött! Fast imorgon ska vi ha städdag och göra iordning paddocken, plus att det är min helg i stallet den här helgen, så det kommer nog va fullt upp ändå =P

Men ikväll ska jag i alla fall ta det lugnt och njuta av ledigheten =)

Färgade mjukisbarn

Dressyrträningen gick super! ♥
Maja hoppade upp och red Molly lite hehe.
Efter träningen blev vi jätteflumma.
Jag och Elvira började asgarva åt massa barnprogram.
Speciellt dom färgade mjukisbarnen!
Ni fattar väl vilka jag menar!? ;)
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

Kaktus Citron Sorbet



Jag säger bara LOVE till denna glass!
Så himla gooooooooooooooooood =D
Fast blåbär är heller inte så tokig!

Jobbade en timme på morgonen. Sen gick jag hem och sov en stund hihi.
Och sen ner till stallet och fixade. Tog hand om Kenta när han skodde Danne =)
Har precis ätit lite så nu tänkte jag vila lite till, innan jag knallar iväg för mer jobb.
Senare ikväll är det även dressyrträning =D wohooo! Tagga tagga tagga =D


Sista avsnittet av Andra Avenyn

Och kan det bli sjukare? Haha fattar fortfarande inte vem det egentligen va som våldtog Liv (klart jag gör det men hallå? Så jävla rörigt!!!!) Lite roligt va det ju i alla fall när psyko-Katarina hamnade på psykhem hahahaha! Aa jag måste nog tyvärr säga att på slutet så ballade ur lite. Det va mycket bättre i början. Men så är det ju med alla serier, så det kanske va bra att det här va sista avsnittet trots allt. Men lite sorgligt kommer det va att inte kunna se det något mer. Det har ju blivit en tradition på onsdagar att man bänkar sig framför tven kl 21.

Blir kanske någon mer film nu men sen är det bädden som gäller för mig. Jobbardag imorgon igen ;)

Min dag idag

Upp 04.30
Jobba 05.30-06.30
Hem, ner till stallet, rulla av lindor och ta av täcke på hästen.
Lite mer jobb 07.30-09.00
Hem, ut med vovven, sova lite och så äta en matbit.
Träffa Sara (min arnetsledare) vid 11.30 för en titt på min städning.
Jag är en mycket duktig anställd! =)
Funderar på att ta en bit kladdkaka nu...
Blir jobb igen ca 14.30-16.30
Sen ska jag hem och bara lata mig. Är hästledig idag ;)


Slutjobbat för idag!

Jo, det känns skönt! =) 
Så nu blir det ner till stallet för att fixa iordning hästisen för lite hoppning med stallgänget!
Det gillas starkat AzZzZzZ (Y) HAHAHAHA


Måndagmorgon

Solen skiner och jag känner mig på väldigt bra humör tra la la =D
Kom nästan precis hem efter en timmes jobb nu på morgonen. Ska snart gå ner till stallet och fixa lite, sen in och äta och vila lite, och så två timmars jobb på eftermiddagen (Y). Ikväll är det även banhoppning med stallgänget =D Det ska bli kul som alltid!

Till något helt annat. Glass. Det har jag kommit på är så jävla gott! Jag har alltid gillat glass såklart, men nu är jag fasen sugen på det hela tiden =P Särskillt när solen skiner och det är fint väder =) Har ni inte provat kaktus citron sorbet så gör det! Det är så god så man nästan dör!


Helgen

Helgen har varit jättebra tycker jag =) Valborg i fredags, mycket trevligt! Kom hit lite folk och vi åt mat (vi skulle ha grillat, men det regnade ju...), drack lite gott och va nere och kollade på majbrasan vid Himna fjället =) Så nu är våren hjärligt välkommen! Igår blev det lååååång sovmorgon (till kl 11 =O) sen blev det uteritt med Elvira. Och eftersom jag och älskling firade 2 år & 4 månader så köpte vi massa gott och åt på kvällen och mös med film ♥ Idag blev det stallmöte på morgonen, sen kom Linda (Elviras kompis) och provred Molly lite, så hon ska börja hjälpa mig med henne på tisdagar =) Sen blev det lite lunch och film med älskling. Jag somnade (a). Sen promenad med hunden som fick ett ryck när vi va i paddocken för att hoppa hinder =P haha. Vi har även byggt en liten bana till morgondagens hoppning =D och sist men inte minst har jag och älskling grillat, eftersom det inte blev något sånt på valborg ;)

Nu blir det film och en tidig kväll. Imorgon är det måndag, vilket innebär en ny arbetsvecka som innebär att jag ska gå upp 4.30... Men jag har ett jobb (Y)

2 år & 4 månader



RSS 2.0