Sommarbete

Idag släppte jag och Magda Molly och Gustav på bete på andra sidan stora vägen med fyra andra hästar. Våra va helt galna :P Dom tyckte det va jättehärligt att få komma till en stor hage med massor av mat :) En av dom andra hästarna va dock inte så snäll. Det var en valack som för inte så länge sedan blev valack, så han va ganska hingstig och försökte moppsa upp sig för Gustav så att han kunde sno Molly! Men då blev Gustav arg och beskyddade Molly :P Det va faktist så himmla gulligt att se :) Dom två har verkligen blivit så tajta på så kort tid! Sen fanns det även en liten "plaskdamm" där dom kunde dricka och bada i om dom ville... Och det testade Molly på en gång haha ;) Magda skulle titta till dom lite senare ikväll för att se om dom mår bra :)
Det är skojjigt med sommarlov ;)


Plask plask hehe.

Steve´s & Oc


Vickan och jag satte oss på Steve´s och åt mat, mycket trevligt och gott! För min del blev det även en fika höhö ;P Och på hemvägen gick jag förbi "Hemmakväll" och gjorde en inpulsgrej :P Jag köpte nämligen 3:e säsongen av Oc :D Tycker faktist jag har förtjänat mig den, så den kostade jag på mig för den va ganska så billig! :) Så nu blir det Oc time tills jag ska sova ;) HERRRRRRRRRRRRÅ!!!!

Summertime

Fy fasiken vilket underbart väder! :D MMMM I LIKE IT! Idag hade jag körlektion vid lunch. Det gick bara så in i helvete bra! :D WOHOOW :D Och nu kom jag precis hem från stallet. Red ut en sväng och idag är jag glad för att det blåste lite :P för det blev inte för varmt för att rida då :) Nu blir det en dusch och lite tillfixning ;) för senare ska jag träffa Vickan en stund på stan, det blir antingen en fika eller lite food ;)

Glass i stora lass!

Denna dag har gått åt till att hjälpa mor att storhandla :) Övningskört, vaxat benen hos Nettan´s i Ljulsbro, varit i stallet och longerat Molly och framförallt njutit av det härliga vädret! :D Snart ska älskling och jag bege oss till stan för att se om Bosses är öppet, men det bode det vara tycker man ju när det är så fint väder ;P och isf blir det glass i stora lass! ;D Får se va vi hittar på sen, men det känns som man vill va ute så mycket man kan och suga upp så mycket värme som möjligt, för vem vet hur länge det kommer vara såhär fint väder?

Sol & bad

Idag åt jag och älsklingen lunch på stan med mor och Anders. Det blev Steve´s och jag tog kycklingspett med pommes, mummmmmmmmmms alltså ;D Efter det gick jag till arbetsförmedlingen en snabbis... Och sen när jag kom hem blev det att packa väskan och cykla med älsklingen och bada i kanalen vid Berg :D Så underbart alltså! Det va ju lite jobbigt att cykla, men det är bra mortion ;) När vi tyckte att vi hade badat och solat tillräckligt så cyklade vi in till Ljungsbro och köpte en pizza och delade på i gröngräset, det va gött hihi. Den här dagen har bara varit så perfekt! ♥

Och just det, igår spelade vi ju minigolf i valla, älskling och jag. Jag förlorade xD Men, jag hoppas på revarns(?) någon annan dag :P

Sommar, sommar, sommaaaaaaaaaaar :D

Idag är det verkligen sommarväder! HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLIGT! ;D Mamma och jag har varit hos mormor idag och ätit oss feta haha. Jag körde även dit och hem och det gick strålande! Kom hem för en liten stund sen. Och nu funderar jag och älsklingen på om vi ska ta och spela lite minigolf :) Det tycker jag låter som en sommrig idé ;)

Myrorna

Idag gick jag upp kvart över5 för att ta 6bussen till stallet ;) Jag va skapligt trött när jag kom hem, redan vid halv10 och då blev det sängen direkt :P Och sov ända fram till halv1 hihi. Så nu har jag gjort iordning mig lite, eller aa smetat på lite mascara, satt upp håret och klätt på mig typ, för snart ska jag förlja med älsklingen till Myrorna ;P Senare vid halv6 ska vi till "Lotta & familjen" och fira Emil :) Jag hoppas det blir tårta haha ;)

Magdas "stuga"


Jag och älsklingen sov över i Magdas "stuga", som ligger vid stallet, 
igår (lördag) tills idag (söndag).Och vi hade det supermysigt! ♥ Tyvärr
va jag ju tvungen att gå upp och jobba idag... Men igår åt vi tacos och
myste i soffan och gosade med katterna Oliver och Loppan. Vi hade
även köpt med oss en hel del onyttiga saker hihi och älsklingen hade
tagit med sig en assjuk film, som va mycket spännande/läskig/obehaglig
i början, men som blev hur sjuk som helst i slutet haha :P Idag va det även
mycket fint väder på morgonen/förmiddagen/lunch, men sen när vi skulle
åka hem på eftermiddagen så började regna :( Och vi som hade tänkt spela
minigolf idag... Det får bli en annan dag ist :) Så ist åt vi pizza hehe och kollade
på tven hemma hos mig, och det är alltid lika mysigt :) Älskar verkligen min
pojkvän Björn Lars Rikard Åhlin MEST av ALLT i hela världen
! ♥ Han gick hem
för en stund sen och jag ska ta och krypa ner i sängen och sova, jag ska
nämligen upp vid kvart över5 och ta 6bussen till stallet för att fodra, JIPPIE! ;)
Så god natt alla! Hoppas ni har haft en trevlig helg och en underbar midsommar!

Midsommardagen

Hade riktigt trevligt igår alltså! :D Det började med att vi åkte ut till älsklingens syster Anna på landet. Där grillade vi och hade trevligt :) Blev även en smaskig tårta, mums ;) Senare på kvällen hämtade Svenne och Danne oss, så vi åkte runt lite :P innan vi hamnade på fest hos Linus :) Hade skitroligt som sagt, men på slutet kände jag mig ganska trött och tråkig :P Kom hem hit vid kanske 2 på natten eller något sånt, och då somnade vi gött! ;D

Idag ska älsklingen och jag sova över i Magdas "stuga" vid stallet, för hon är bortrest :) Så vi ska mata hennes katter och hålla ställningarna ;) hehe. Ska bli så roligt för älsklingen har inte sett stallet än, och det finns ju en hel del att visa :) ♥

MIDSOMMARAFTON!



GLAD MIDSOMMAR! :)





God natt!

Idag va jag i stallet på förmiddagen och red ut med Magda, i regnet :/ eller det började regna när vi va på väg tillbaka till stallet... Sen kom aldrig bussen när jag skulle hem :O så jag stod ca en timme i regnet (finns en busskur men den är inte så regntät om man säger så) innan mamma slutligen kom och hämtade mig :P Och när jag kom hem vilade jag mig en stund, provade lite kläder som mamma hade fått med sig hem av Linn (Nijaks matte) som hon inte ville ha längre, så dom fick jag och jag hittade en hel del faktiskt :) Sen åkte mamma och jag och köpte foder och saltsten till Molly på Fredriksborg och så stannade vi även och handlade mat till oss själva på Ica. Jag köpte en hårfärg, mandel/chokladbrunt. Så i afton har jag färgat håret... Men nja, blev inte riktigt som jag tänkt mig. Håret blev snarare mörkbrunt nästan svart ist för chokladbrunt :S Men men, färgen kanske "försvinner" lite med några tvättar, så det blir den färgen jag vill ha, jag hoppas på det ;) Sen har jag även myst med älsklingen :) ♥ Vi har spelat MarioParty och kollat lite på tven och ätit lite godsaker ;) Han gick typ hem nyss så nu har jag tänkt att gå och knoppa in i min skönhetssömn. Ska upp redan vid halv7 för att ta kvart över7 bussen ut till stallet så jag hinner med allt jag ska göra innan vi ska åka till älsklingens syster Anna på midsommarfirande :) Shit alltså, redan midsommarafton imorgon! Kors i taket! Men wäpp nu måste jag sova! God natt alla, PÖSSSSSS!

Förtesten så hade BJÖRN min älskling namnsdag idag :) Grattis honey! ♥

En vilodag :)

Idag har jag inte gjort mycket. Skönt! ;) Vaknade hos älsklingen vid halv 12 (a). Gick då hem och städade lite och efter det la jag mig i soffan och kollade... Jomenvisst! Oc ;D Somnade såklart och sov i ca två timmar, då vaknade jag av att Magda ringde :P Något som ofta händer för både henne och mig. Är det jag som vilar, så är det hon som ringer och väcker mig och är det hon som vilar, så är det jag som ringer och väcker henne haha! Men då tänkte jag att jag skulle göra något, så då ställde jag till min bullfest! Eller, jag bakade iaf en sockerkaka och garnerade den lite fint :) Och nu har jag ängnat mig åt att sminka mig själv. Testade ett "kallt" och ett "varmt" öga, silver och guld. Tycker inte om guld så mycket, kan vara för att jag är en "kall" person, för man brukar oftast veta om man är varm eller kall beroende på om man föredrar silver eller guld, och jag då som sagt föredrar silver :) Och så är jag ju "kall" för att jag har blå ögon med ;) Men iaf, testade lite och jag måste säga att det guldiga ögat blev jättebra, och jag trivs faktist i guld! För tillfället iaf :P Tog lite bilder, synd bara att min mobilkamera suger åsne röv :/ men jag har tyvärr ingen annan kamera...


Mummsfillibabba ;)


Båda ögonen :)


Höger öga, det silvriga ögat med lite stänk av lila och svart ;)

vänster öga, det guldiga ögat, med lite stänk av brunt :)

Update kanske?

Nu har jag inte bloggat på ett tag, har haft lite mycket att göra, så jag har inte haft tid eller ork. Så därför kommer en liten snabb-sammantafattning nu för er som inte vill missa något ;)

Fredag: Hade körlektion. Sen blev det stallet. På kvällen blev det att ta det lugnt i soffan framför tven med en stoooor godisskål :P Gick faktist och la mig tidigt också.
Lördag: Då blev det jobb, som vanligt (som det oftast är på helgerna)... Och på kvällen gjorde jag inget speciellt. Myste med älsklingen och tog det lugnt :)
Söndag: Jobb idag igen... Sen blev det söndagsmys med älsklingen! Vi köpte en massa onyttigehter hihi och kollade på American pie 2 & 3 hemma hos honom :)
Måndag: Blev en lååååååååååååååååååååååång sovmorgon i älsklingens säng :P Fick skjuts till stallet. Red Molly. Sen när jag kom hem gjorde älskling och jag hemgjorda hamburgare :D mumsfillibabba :D Spelade lite MarioParty -jag förlorade som vanligt ;P Sen kollade vi även på en skitdålig skräckfilm! Och innan vi somnade försökte vi lista ut namnet på en tv-serie som gick på 5:an 05/06 som handlade om utomgjordingar och att vattnet i en sjö eller liknande blev "förgiftat" och att när människorna va i närheten av vattnet så blev dom konstiga... Men vi kom inte på va den serien hette... Åh jag minns ju allt så väl! :@

Jaa, nu vet ni va jag har haf för mig :) Idag har jag iaf varit på körskolan på morgonen/förmiddagen för att repetera lite teori, eftersom jag har gjort klart alla faser :) Och nu snart ska jag följa med älsklingen till arbetsförmedlingen när han ska skriva in sig. Senare blir det stallet, ska rida både Molly och Gustav. Men har inte bestämt mig för om jag ska rida eller longera Molly... Hmm, det får jag fundera lite på. Men nu ska jag pysa, bye bye!

Nijak <3

Nu har mamma kommit hem, och med sig hade hon Nijak :D
Han ska nämligen stanna här på besök över helgen :D Han
är bara för go alltså! Kom hem från körskolan nyss för jag har
haft körlektion, gick faktist ganska bra trots att jag inte kört på
länge, det sa till och med min körlärare så då måste det ha
gått riktigt skitbra haha :P Va ganska rörigt med alla fulla studenter
som gick mitt i gatan och alla vagnar överallt, men som sagt så
gick det skitbra :) Så när jag kom hem möttes jag av en stor
isbjörn som knuffade omkull mig och slickade mig i ansiktet :) <3
Nu ska jag strax pysa iväg till stallet och rida. Och senare
ska jag och mammsen äta något gott tillsammans :)


För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studeeeeeenteeeeen, fy faaan va vi är bra!!!!

Tycker verkligen synd om alla som tar studenten idag :/ Det är ju inget roligt väder alls! Det regnar och är bara typ 10 grader, brrr! Förra året när vi tog studenten (herre gud, är det verkligen ett år sen? :O Fy fan va tiden har gått fort!) då va det ganska bra väder. Det va inte för varmt och inte för kallt, lite sol men ändå mulet men det regnade inte :) Sen kommer jag ihåg att det började pratas om studenten redan när vi började ettan, och att massor längtade till det redan då, så därför trodde jag liksom det va "värsta grejen". Men sen när dagen väl va inne så va det mer "jaha va det bara det här". Det va ju kul och så, men det va inte "värsta grejen" för mig :P Men jag hoppas iaf att alla som tar studenten idag får en lyckad och minnesvärd dag trots att det spöregnar och är kallt :)
Jag på min studentdag 2008



 

Vart tog sommaren vägen?

Alltså, det är ju svinkallt ute! Vart har solen och värmen tagit vägen? Det verkar nästan som det har blivit höst ist :S Det ända posetiva med det här är att man inte behöver gå i shorts eller kjolar och visa benen, för jag har inte vaxat benen på ett tag så dom är ganska lurrviga hihi.

Idag på morgonen besökte jag arbetförmedlingen och blev bombarderad med information om cv i lite mer än två timmar. Skapligt tråkigt! Jag va dessutom skittrött och hungrig ;P Lämnade även in "pappret" om att få pengar, så förhoppningsvis får jag pengar (lite pengar iaf) i slutet av månaden :)

Kom hem för en liten stund sen. Hade faktist tänkt att ta mig en lite tupplur nu innan jag ska göra mat och susa iväg till stallet med 3 bussen. Blir nog bara att rida Molly idag för jag ska "sitta" fölvakt åt fölisen och Kay när dom går i gräshagen med el-tråd (bara för att det inte ska hända något med fölet, den har inte riktigt fått respekt för el-tråden än, så den kan trassla in sig och skada sig). Funka ganska bra igår när jag vaktade, förutom att Kay inte ville bli infångad när hon skulle gå in igen :P

Halkan

Idag körde jag halkan! Så nu är det klart för min del ;) Skönt!
Nu ska jag snart till stallet och rida två hästar och jag håller
på att dö av trötthet! BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! :(

Hemgjorda hamburgare :D

Tyvärr blev det ingen ridning på Molly idag :/ När jag kom till stallet för att göra iordning henne upptäckte jag att hon hade ett litet sår på vänster fram som blödde, ganska mycket faktist men inte värsta floden :P Hon va varken svullen eller varm, tog ut henne "på lina" för att se om hon haltade men det va lite svårt att se, kanske att hon va något kort i steget. Tvättade såret med vatten och jodopax och för säkerhets skull fick hon vila idag :( ♥ Magda kom och kollade på henne, men hon trodde inte det va någon större fara (tror inte jag heller för den delen :P) så får se hur det ser ut imorgon :)

Och nu ikväll har älskling och jag gjort hemgjorda hamburgare :D SVINGOTT! :D Älskling har en spelning nu, typ, men han kommer tillbaka när dom är klara :) Så nu ska jag se lite på tven och äta lite godis hihi.

Hööks & Ikano-huset

Idag blev det en liten sväng till Hööks för att köpa en "gummisnodd", kan ju inte snylta av Magda hela tiden hehe ;) Sen tog jag mig även en sväng in på Ikano-huset. Hittade en liten god parfym på H&M som jag köpte och en godispåse till kvällens mys med älsklingen :) ♥

Nu ska jag få något i magen och sen ska jag försöka diska upp all min disk som bara står och ser hämsk ut :O Sen blir det stallet! Och idag ska jag bara rida Molly, för det va någon bekants barn till Katarina som skulle rida Bambi idag, gärna för mig ;) Det ska faktist bli lite skönt att ägna hela stallvistelsen åt sin egen häst :) <3

Stallmys <3

Idag har det varit en riktig mysig dag i stallet! :) Va där helt ensam, förutom alla hästar såklart :P Och ibland tycker jag faktist det är skönt! Pysslade lite för mig själv, hade radion på låg volym samtidigt som jag hörde regnet smattra utanför, mysigt! Blev longering för "alla mina" hästar. Och idag testade jag även inspänningar på Molly :) Det funkade jättebra och det såg ut som hon tyckte det va skönt att arbeta! Märkte även att henne stora gallor på bakbenen blev hur mjuka som hellst när man lindar benen, så i fortsättningen ska det lindas bak varje dag! :)

Min ängel på jorden ♥


Det va väldigt svår att få till en bra bild in action :P
För min mobil-kamera är väl kanske inte allt för bra...

Riskettan

Idag har jag varit på körskolan och "gjort" Riskettan, dvs suttit och lyssnat i 3,5 timmar om alkohol och droger och sånt... Lite segt måste jag nog hålla med om att det var, för det här va ungefär samma information som man har fått höra på handledarutbildningen och alla teoriletioner man har varit på (om man har varit på någon sådan, det har iaf jag). Så lite kaka på kaka måste jag nog säga att det va ;) Men det är klart, det är ju alltid bra att vara extra påläst om sånt här. Men jag höll iaf humöret uppe för på mitt bord stod det en stor fet godisskål hehe. Sen, min "bordsgranne" va Mattias, Matildas pojkvän (Matilda som brukar ta hand om Molly) så när det va diskussionsfrågor så diskuterade vi allt va vi orkade. Kändes bra att det ändå va någon där som jag "kände".

Idag känner jag mig iaf lite bätter, har ingen feber men känner mig ändå lite halvseg, men det är ju inget kul väder heller så det är väl inte så konstigt kanske... När Anders ringer snart (hoppas jag) ska vi åka och köpa foder till Molly för det håller på att ta slut, sen ska jag rida tre hästar :O Jag vet ej om jag orkar det :P Men ska iaf försöka longera iaf...

Jaa, och imorgon är det redan fredag. Det betyder att det snart är helg igen och att veckorna går så himmla fort! Och det betyder även att jag ska jobba hela helgen... AH jag orkar inte! Men som tur är så är det ju inte så många helger kvar tills hästarna åker på bete (två om Ahmet räknat rätt) och då finns det bara Molly och Gustav kvar i stallet :P Men stallet ska ju tvättas och skuras, målas och oljas, så det finns nog en heeeeeeeeeeeel del att göra ändå ;P


Men nu ska jag försöka få något i magen... Hej svejs!


Feber :(

Har haft ont i huvudet och känt mig trött idag och nu på kvällen har jag även fått lite feber :/ Det är ingen hög feber på något sätt, men jag tror jag är lite "kännslig", jag känner av det även om den är låg. När jag drar med fingrarna över huden så ömmar det och jag fryser :( Älskling är och repar just nu, men jag kanske går och lägger mig innan han kommer tillbaka, för att vara pigg och fräsh till imorgon. Ska till körskolan till kl 9 och va med på "Riskettan", jag tror iaf att det heter så... Nu ska jag fortsätta kolla på tven, sov gott sen alla!


Filmsugen

Kom precis hem från körskolan. Har varit där och gjort mina två sista körtest (tror iaf att det va dom sista?) och vet ni vad, jo jag klarade båda två :D Jippiehoo :D Så alltså, om jag är klar med teoriproven (testen alltså) så är det bara det riktiga teoriprovet kvar :O Då gäller det att jag pluggar som in i helvete till det så jag klarar det! Och imorgon ska jag till körskolan igen, för då ska jag på Riskettan eller va det heter...

Nu är jag så himmla filmsugen alltså :D (har även kommit på att jag ofta skriver ordet alltså väldigt mycket haha), typ filmer som american pie och liknande filmer, ungdomsfilmer helt enkelt, fast tredje säsongen av Oc skulle ju inte heller sitta helt fel ;)

Wäpp, nu ska jag ringa min mormor och sen vila mig lite. För sen när älskling har repat klart ska vi baka kladdkaka och fira ;D höhöhö

Fy fan alltså...

...jag är jävligt trött! Min dag började redan kl5.20 ;) Skulle till stallet och fodra frukost, så jag va där lite efter kl6. Red både Molly och Bambi. Molly har jag ridit med Magdas "gummisnodd" två dagar i rad nu och hon går jättebra med den, mycket bättre än gramanen! Hon jobbar bättre och kröker fint på nacken, så pass bra att "gummisnodden" ibland hänger och slänger :P Nu går även Molly med Gustav i hagen. För Dino, som Gustav gick med förut, har flyttat på bete till ett annat stall, och Molly och Gustav blev genast kompisar. Gustav är Mollys beskyddare och viker inte från hennes sida en sekund ;)

Igår hade även jag och honey bunny en liten picknick nere vid ån på kvällen :P Ska jag va ärlig så va det faktist lite kallt hehe, men vi hade verkligen bestämt oss för att äta vid ån så det gjorde vi ;) Jag köpte med sushi och honey köpte hamburgare från Stångebro gatukök. Det va jättemysigt, förutom att det va kallt då såklart :P Så när vi hade ätit klart tog vi med oss "efterrätten" och gick hem och myste i soffan ist :)



Och idag förutom att jag va i stallet tidigt på morgonen, så har jag varit på arbetsförmedlingen. Och jag måste bara säga GUD VILKEN TREVLIG PERSON JAG PRATADE MED! Och nu menar jag det verkligen! Hon såg jättedryg ut :P men så fort hon började prata så va hon jättesnäll och hon va till och med förstående :O Ojoj någon på arbetsförmedlingen är förstående för någon som är arbetslös!!!! Så henne vill jag träffa fler gånger om jag ska gå dit!

Nu hade jag tänkt att vila en stund, sova kanske ;P för jag är bara så ruskigt trött haha :P Så, sov gott alla!

17 månader <3

Idag har jag och min älskade pojkvän varit tillsammans i 1 år & 5 månader,
som alltså blir 17 månader :D wiiihooou! ♥

Nu har jag inte bloggat på ett tag, men jag har inte hunnit helt enkelt. Så nu kommer en snabbgenomgång ;)
Lördag: Åkte till stallet tidigt tidigt på morgonen för vid kl14 åkte vi ut till älsklingens syster Anna på landet för att fira älsklingens bror :) Det blev mycket god pastasallad :D tårta och bullar, gottigotti alltså! :D Härligt väder va det med, så älskling och jag cyklade till Ljung för jag va badsugen ;) Så första doppet för i år gjordes alltså i lördags :P Det va faktist inte så kallt, jag trodde att fötterna och benen skulle domna bort, men det gjorde dom inte, det va riktigt uppfriskande ;)
Söndag: Då blev det jobb. Fy tusan va varmt också! Men man ska inte klaga det är ju det här man har väntat på ;) Blev klar ganska tidigt så jag följde med Magda när hon skulle tävla i Norrköping :) Änu varmare där xD så jag har bränt mig lite hehe. Hon kom iaf 5:a i 115 cm :D och sen precis utan placering i 120 cm lite synd men jag tyckte dom va asduktiga och det va roligt att följa med även om det tog världens tid :O Vi va inte hemma i stallet förren vid halv 9 på kvällen :O Så då orkade jag bara inte rida! Haha, så nu har Molly alltså vilat två dagar i rad, blir ett hårt pass idag då... I värmen :P

Och som sagt, idag firar honey och jag 17 månader :D Så ikväll kanske vi ska ha picknick :D hihi <3


RSS 2.0