Opraktist

Lösnaglar må va väldigt snygg, men gud va opraktist det är! Haha. Man kan ju inte göra något utan att dom lossnar eller är i vägen :P Ett sms på bara några ord tar ju ca 20 min att skriva för att man måste använda pekfingret för att det är för klumpigt med tummen :P


FÖRSOVIT MIG!!!

Vaknade med ett ryck vid 8.15 och tänker: HÄSTARNA!!!!! (Låvade nämligen att jag skulle fodra vid 7.30-8.00, eftersom dom kom in så sent igår och då fick sin "kvällsmat") Så jag har precis varit nere och gett dom frukost :) Men det är väl ingen idé att lägga sig igen, för dom ska ju snart ut :P

Tänkte även åka en sväng till Fredriksborg för att höra med dom om deras transport är ledig den 22e augusti. (Det är ju tävling i Norrköping då :D wiiie!) och dom öppnar vid 10 på lördagar så det vore ju bra att ha stallet fixat och klart sen :) För i eftermiddag ska jag iväg.. Och jag måste packa lite..


Lösnaglar

Har suttit och limmat på mina lösnaglar, så nu är jag helt handikappad haha! Lillfingernageln på höger hand har redan trillat bort en gång.. Det är så svårt att undvika luftbubblor tycker jag :( Men fint är det när dom väl sitter där! :)

Hade tänkt att Molly skulle gå ute inatt. Hade lagt på regntäcke och allt. Men Johanna och jag va precis ute och tog in dom. Spöregn och blåst. Nee inget vidare kul! Och Mollys tänke va blött igenom till och med :( ♥ Så det va nog bra att dom fick gå in i värmen :)

Nu blir det nog lite mys med film :) Har en munk och lite naturgodis att snaska på thihi ;)

Puss & god natt!


Världens bästa Lena ♥

Mycket trevlig eftermiddag på Ikano-huset tillsammans med Björn och Lena :) Lena va verkligen super-duper-snäll :D och bjöd mig och Björn på först lunch (ganska sen lunch hehe) och sen innan vi åkte hem, på Mc Donalds :D PLUS att jag fick en ASFIN rosa glittrig ögonskugga av henne inne på Maxi :D ♥ Tack snälla snälla!!! :D


Kycklingspett till lunch, mumsi :D


ROSA ROSA ROSA!!! GLITTER GLITTER GLITTER!! :D

Ikano-huset

Nu blir det en sväng till Ikano-huset med Björn och hans syster Lena :)
Hej svejs!

Har gjort om två bilder som finns i min header :)


Fredag!!!

Helg :) Så skönt! Men regn och rusk idag igen.. Man får ju hoppas det är fint väder i helgen! Ska alldeless strax ner till stallet och fixa en stund, sen iväg och jobba ca en timme till (en liten extra knäck sådär ;)), sen är det helg på riktigt för mig :)


Några fina fynd från stan

Hejsan!
Kom precis in. Har varit ute och tagit in dom stackars blöta hästarna.. och gett dom lite mat. Vilket skitväder alltså!

Som jag skrev i tidigare inlägg så blev det en sväng på stan i eftermiddag med bästavän Emmelie :) ♥ Vi kollade runt lite. (Bilder på det jag fyndade finns här nere!) Och så fikade vi på Café & Kök, jag åt även för jag va så hungrig hihi :P Bakad potatis med skagenröra, mums! Men världens minsta potatis också, för 74 kr. Lite väl dyrt kanske.. Sen blev det en kaffe latte (♥) och en daim-muffin, mumma! :)


Minns ni att jag berättade om ett jättefint linne som Lena (Björns syster) hade haft? Men att det satt konstigt på mig när jag provade det på BikBok på Ikano, och att jag tyckte det va något för dyrt trots rean? Hittade i alla fall ett sånt på BikBok i stan och då va jag bara TVUNGEN att slå till! Det är ju så satans snyggt! Och dessutom när det fanns i storlek S :D endast 99,50 kr på rean! (Y)


Sen köpte jag lösnaglar från H&M :) Och en jättegullig nyckelring. En rosa gris från Gallerix :) Min nuvarande nalle har tappat benen haha :P

Inte jättebra bilder :/ dom är tagna med min mobilkamera. Har ingen annan tyvärr.

Men men, nu ska jag göra mig iordning för sängen :) Jobb imorgon. Skönt med fredag i alla fall!
Sov gott, natti natti!


Mot stan!

Nu drar jag mig inåt stan :)


Det luktar blöt hund..

Har varit nere i stallet nu på morgonen och tagit hand om hovslagaren som varit och skott Molly :) (efter jobbet då såklart). Har även varit ute en kortis med hunden, han är inte så förtjust i att va ute när det regnar :P Så man får typ släpa ut honom hihi ♥ Så nu luktar det gott av blöt hund här.. Föresten, kul att det regnar då!? Vart tog sommaren vägen? Visst, jag tycker det är liite mysigt när det regnar och man får va inne och mysa och sådär. Men kanske inte om det regnar heeela tiden :( Det kom så plötsligt liksom. Ena dagen va det 35 grader varmt, nästa va det 15 grader varmt (eller ska man säga kallt?) och spöregn. Och det värsta är ju att om det regnar en dag på sommaren, så regnar det resten av sommaren också.
Nu har jag i alla fall tagit på mig min Hello Kitty-pyjamas ♥ och ska krypa ner i sängen och läsa och vila en stund (läs några timmar). I eftermiddag blir det en sväng på stan med bästavän, Emmelie när hon har slutat jobbet :)


Filmkväll i stället för minigolf

Blev en pizza på pizzeria Venus i Ljungsbro och sen en tur ner till Berg. Men det blev ingen "äventyrs-golf", det va något för dyrt tyckte vi :P Så vi åkte hem hit och hade filmkväll :) Kollade på The Grudge 3. Haha skitdålig film, men det va en trevlig kväll i alla fall :D


Nu ska jag gå och sova. Det är ju jobb som gäller imorgon igen ;)

God natt!

 


Minigolf i Berg

Nu blir det lite minigolf i Berg med älskling, Mike och Emmie :)
Hoppas även på en pizza eller något liknande för jag är hungrig ;)


Vuxenpoäng till mig

Gud vilka vuxenpoäng jag sammlar på mig den här veckan!
Gräsklippning igår och biltvätt idag ;) höhöhö

:D

Kom precis hem från personalmötet. Eller det va väl mer som ett enskillt samtal mellan mig och mina chefer. Dom frågade i alla fall (som jag trodde) om jag ville ha mer timmar :D Och det vill jag ju såklart! Så från och med v.33 jobbar jag 4 tim/dag, och från och med v.37 5 tim/dag. Det resulterar i 25 tim/veckan :) vilket också resulterar i 10 tim mer i veckan än vad jag har nu. Alltså får jag liiite mer pengar varje månad :D Städning kanske inte är det allra roligaste jobbet man kan ha, och det är ganska så slitsamt i mellanåt! Tidiga mornar och eftermiddags pass (när man är som allra tröttast och segast). Så det gäller att gå och lägga sig tidigt på kvällarna och kanske vila en stund på dagen också. Men det duger i krig som jag och Emmelie alltid sa förr i tiden! Jag ska bita ihop :)


Här händer det grejer!

Har jobbat lite på morgonkvisten.
Ska snart ner till stallet och fixa :)
Ska bara dricka upp min kopp kaffe.
Sen blir det tillbaka till jobbet för lite personalmöte..
Dom ville gå igenom något inför hösten, hm.
Va dom nu menar med det? Jag kanske ska få mer timmar? :P

Och den som tror att Linghem är ett ställe där det inte händer något, har väldigt fel! Igår kom det faktist en brandbil och en polisbil med blåljusen påslagna och svängde in vid Ica! Någon hade tänt eld på lådan med sand som står utanför dagiset där jag städar... Så imorse när jag gick till jobbet såg jag att den va alldeless svart och så luktade bränd korv haha. Ja, det må jag säga!

Företsen kan jag ju tillägga att jag klippte gräset igår (för första gången i mitt 20, nästan 21-åriga liv) i våran lilla trädgård :) Så vilka har den finaste gräsmattan dåååe? ;) höhöö


En tidig kväll

Jag och älskling har ängnat kvällen åt att kolla på Herre på teppan.
Det har gått på 6:an men vi har kollat på internet :)
Så vi fortsätter nog i den här lugna stilen, lite film och mys ♥
Och så blir det en tidig kväll så man orkar upp imorgon ;)
Vad ska ni hitta på resten av kvällen då?

Dags för lite mat

Och det blir hemlagad fish and chips idag igen höhö (a)


Utvilad

Nu har jag sovit från kl 9 och vaknade precis.
Så nu känner jag mig något mer utvilad än förut :)
Ska gå och ta in min häst nu och ge henne lite mat.
På tal om mat.. Jag börjar också bli ganska hungrig!


Törstig

Kom precis hem, har jobbat klart för dagen (hehe ja jag vet, reeeedan ;P). Skönt måste jag säga! För jag är så jävla trött! Blir att gå ner till stallet och fixa en stund. Ska släppa ut Molly så hon får vara ute några timmar :) Sen ska jag gå in och sova haha ;)

En sak som är ganska konstigt är att varje morgon när jag går upp tidigt för att jobba, så är jag så satans törstig! Känns som jag skulle kunna dricka en hel flod om jag så bara fick.. Men när jag sover länge, tex är ledig, då är jag nästan aldrig törstig när jag vaknar :S Så nu ska jag dricka något och sen knalla ut i stallet :)

Hej så länge!


Trött.

Va precis nere i stallet och tog in Skrållan (stallets gulliga lilla skettis), hon ska få stå inne inatt och hålla Molly sällskap :) Såret ser mycket bättre ut och det har blivit som en sårskorpa på. Så imorgon kan hon kanske få gå ut en stund i hagen utan att såret blir allt för skitigt (hon står ju utan bandage nu eftersom det envisades hela tiden med att åka ner.. Så har bara sprayat med blå sår-spray. Men den verkar vara effektiv!). Knät är fortfarande ganska svullet, men hon står på det ordentligt, haltar inget och hon står till och med och skrapar och "slår" med det benet i stallgången, så allt för ont kan det ju inte göra :) Är nog även bra om hon får gå ut för då kanske svullnaden går ner om hon får röra lite på sig.

Jag är i alla fall skittrött! Så nu blir det sängen med någon film :) ♥ sen - SNARK!


Bild


Hemlagad fish and chips :)


Fish and chips

Blev att vila lite när jag hade fixat stallet klart.
Det va skönt haha.
Och nu blir det lite mat med honey ♥
Vi ska äta fish and chips, mums!
Blir nog även en Beck-film till :)

Måndag morgon

God morgon gott folk :) Kom precis hem från jobbet.
Måste säga att det va rätt segt att gå upp imorse :P
Men när jag väl kom till jobbet och kom igång kändes det rätt bra.
Nu är jag liksom back in the game igen ;) haha.
Och den här veckan kommer vara ganska så slapp, så det är skönt :)

Ska snart gå ner till stallet och fixa. Släppa ut hästarna och pyssla med Molly. Måste säga att jag tycker Molly har blivit mer tillgiven eller va det heter. Hon gnäggar nästan alltid (oftast i alla fall) när jag kommer in i stallet :D ♥ Det har hon inte gjort förut. Men gud va mysigt det är! :)


Lite godis & film-mys ♥

Nu är kvällen här.
Ny duschad och pyjamas på hihi.
Blir lite godis och film-mys nu :)
Ut och fodra hästarna lite senare också ♥
Sen blir det att ställa alarmet på 04.30,
eftersom jobbet kallar imorgon ;)
Ha en trevlig kväll & godnatt!

Sista dagen på semestern...

Jaha, då va den här fruktade dagen här.
Semestern är slut :( Imorn är det jobb som gäller.
Vad har man gjort den här veckan liksom? Inget ju :(
Men men. Då gäller det att mysa till det extra ikväll :)


En liten promenad i regnet ♥


Tog ut min sjukling på en liten promenad i regnet ♥
Kolla hur fint den blå flexi-lindan matchar det blå täcket ;)


Lunch på Ikano

Blev att ta på sig varmt och åka ut en sväng till Ikano med mor för att äta lite lunch :) Kollade även lite inne på BikBok efter det skitsnygga linnet som Lena hade på sig igår. Hittade det och provade det. Men det satt lite konstigt på mig tyckte jag :/ Plus att min ekonomi inte är allt för bra just nu. Så jag köpte det inte :( Men gud va fint det va! Va inne på Hööks och köpte lite kompresser och flexi-lindor till Molly i stället.

Så nu ska jag ner till stallet och kolla till Molly :) Har även köpt en massa morötter som hon ska få hihi ♥


Höst?

Igår va det överrasknings-kalas för Björns föräldrar som har fyllt år nyligen :) Vi hade planerat att sitta ute, men tror ni inte att det spöregnade hela tiden och va svinkallt!? Men jag tyckte det va jättetrevligt i alla fall och lite mysigt att sitta inne och kura med tända ljus :) Men det känns nästan som höst ute i luften :( Idag är det pissväder också. Regnit och ruggit, brrr!

Va nere och fodrade hästarna imorse, och borstade lite på Molly och kollade till såret. Ser inte bättre ut men inte sämre heller och Molly är pigg, äter, gnäggar när jag kommer ♥ och står och vilar på alla andra ben (står alltså på benet som vanligt) så jag tror inte det är någon fara. Jag måste bara se till att det inte blir infekterat eller går upp mer. Hon kanske ska få gå en liiiten promenad/beta lite senare, bara så hon får röra lite på sig så hon inte blir stel eller svullen. Spånade upp boxen extra mycket idag så hon har det skönt om hon vill ligga ner :) ♥


Jesus-sandaler

Jag har ett par bruna Jesus-sandaler som jag har köpt på skopunkten,
och jag bara äääälskar dom! Dom passar liksom till ALLT, vardag som fest :)







Och det finns flera snygga från Skopunkten som man kan få för en bra slant. Kolla in länken:
http://www.skopunkten.com/Damskor/Modeller/Sandaler

Stackars lilla Molly :( ♥

Linda (min medryttare) va ute och red en sväng på Molly imorse och när dom kom tillbaka mötte jag dom och då upptäckte jag ett stort köttsår på Mollys vänstra framknä! Det som är väääldigt konstigt är att Linda inte har märk något, för Molly har gått precis som vanligt. Inte haltat eller något sånt. Hon hade inte snubblat heller, eller gått imot något.. Och om hon skulle ha snubblat och gått ner på knä, borde hon ha skrapat upp andra knät också. Det borde ha synts något i alla fall. Och rimmligen borde hon inte kunnat få skadan i hagen heller för det borde Linda ha sett innan hon red :P (för så blind tror jag inte hon är) eftersom hon både har borstat och lindat benen. Väldigt konstigt :S Jag blir lite små nojjig, man har ju hört att det finns sjuka personer som åker omkring och skär i hästar när dom går i hagen. Men som sagt, rimmligen har hon inte fått skadan i hagen. Men det är ju så jävla sjukt! För såret ser ut som hon antingen har skrapat upp det (typ gått omkull, gått ner på knän) eller blivit biten av en zombie/varg/varulv. Hör ni hur sjukt det låter eller? Såret kanske inte är jättestort, jag överdriver säkert lite. Men ca 5 cm långt och 4 cm brätt.. Ser även ut som det är ganska djup (inte så pass djupt att det behöver sys, tror jag inte. Jag gjorde den bedömningen i alla fall) och det blöder hela tiden. Jag åkte till Fredriksborg för att köpa flexi-lindor att banagera med. När jag väl kommer fram kommer jag på att dom har semesterstängt. Men när jag kom öppnade dom enbart för mig så jag skulle kunna köpa det jag behövde! Hur snällt är inte det!? DAGENS ROS TILL DOM! Tyvärr va flexi-lindorna slut men jag köpte jodopax och blå sårspray. Så nu är såret tvättat och sprayat! Lindade även om en vanlig gasbinda så det inte skulle komma in något (behövdes egentligen inte när man sprayat med blå sprayen, men tyckte det va lika bra!). Så nu står Molly inne, och kommer nog få göra det ett tag.. Får se hur såret ser ut imorgon men tror jag ska hålla henne inne och i stillhet så mycket som möjligt, så inte såret går upp mer. Men samtidigt är det nog bra om hon kan få röra på sig en liten stund om dagen så inte benet blir svullet av att hon står stilla.


Före & Efter

Nu är håret klart :) Blev väldigt bra. Känns mycket fräshare!
Syns inte ett dugg på bilderna tyvärr.. Men en liten skillnad är det allt ;)


Efter (söta jag haha)

Efter igen..


Före

Warm chocolate

Håller jusst nu på med att färga håret, Warm chocolate heter färgen :)
Va så himla trött på mitt hår så jag va tvungen att göra något! Haha.
Får se hur det blir när det är färdigt :)


Ett glas rött

Nu är jag klar med alla mina bestyr.
Så nu ska jag koppla av med ett glas rött till maten hihi.
Vuxenpoäng till mig ;)
















Nudlar,bacon & crème fraiche - senap, scharlottenlök & vitt vin

Nu har jag fixat och donat lite.
Så nu är det dags för lite mat :)
Blir nudlar med bacon och crème fraiche
med smak av senap, scharlottenlök och vitt vin.
MMMMMMMM :D

"En-göra-allt-dag-idag"

Hej på er! Kom precis in från stallet. Johanna och jag utforskade en ny ridväg idag. En jättebra grusväg för galopp, men man bör nog rida på tåg-orädda hästar som vi. Det är ju inte varje dag som man får galoppera ikapp med X2000 ;)

Jättetråkigt väder :( Därför blir det lite fix inne idag, som tex städning.. Inte så kul, men det måste ju göras. Sen har jag lovat att städa/tvätta bilen åt mamma. Så jag hoppas (haha ne det gör jag ju egentligen inte xD) att vädret håller uppe så jag kan göra det. (Känner mig lite trött så det hade ju varit bra att slippa det hihi).

Köpte även en hårfärg igår så det blir nog att fäga håret framåt kvällen också. Är så himlans trött på mitt äckliga hår :O Och det har ju inte blivit att jag har gått och färgat det hos frisören. Då får jag ju liksom ta saken i egna händer :P

Nehe, det är väl bäst att jag går och byter om lite och sen sätter fart med allt som ska göras :)


Dags att gå ner till stallet ♥

Blir en morgonritt med Johanna :)
Resten av dagen har jag lite att stå i hehe.
Men vi hörs senare!


Instängd 2

Nu har jag och Björn precis kollat klart på Instängd 2.
Den va helt okej, men ettan är ju alltid bäst!

Nu blir det sängen. Ska ut och rida med Johanna på morgonen imorgon :)
God natt!

Missekisse ♥

Det va den här urgulliga lilla kattbebisen som vi va och kollade på idag. Så himla söööt alltså ♥ Kunde ha tagit med henne hem redan idag, men vi får se ;)


Blev även att sola solarium en stund. Vad ska man göra när solen inte skiner ute? Man vill ju liksom behålla färgen..

Nu väntar jag på att Björn ska komma hem från repet så vi kan göra mat. För jag är hungrig som en varg hehe.


Tråkigt väder

Blev ju ganska sent igår när vi kollade på film, så när alarmet ringde vid 9 imorse va jag så himla trött att jag ställde om det till 10 och somnade om haha. Skulle ju inte göra något speciellt, men hade tänkt rida skapligt på förmiddagen. Men har man semester så har man! ;) Men jag vaknade innan alarmet ringde vid 10 i alla fall, så då gick jag upp och ut till stallet :) Blev lite "markarbets-hoppning" idag med "plupp-hinder". Tränade mycket på min (fula) sitts och inverkan :) Gick bra. Molly va något seg (eller är det jag som har vant mig vid Gustav 170 cm och som tar steg som känns som 2 km?) men efter en liten ökad galpp och tempoväxlingar va hon på hugget! Hoppade superfint ♥ och bjöd fram hela tiden. Höjde ett hinder till 90 cm och kom några gånger (kommer ihåg förut när jag tyckte 90 cm va högt, nu tycker jag det är jättelågt :P) och sen till 100 cm (den höjden känns faktist lagom nu). Molly hoppade jättefint och kröp inte nära någon gång. Där emot så petade hon ganska många gånger för att hon inte lyfte riktigt på benen. Så lite ur fokus va vi nog idag. Men det är ju kanske inte så konstigt när jag inte har hoppat "ordentligt" på kanske en månad eller något sånt. Så det gick riktigt bra ändå tyckte jag :)

För övrigt så är det väldigt tråkigt väder.. Man (eller jag rättare sagt) har inte lust med något! :O Men snare idag vid 17 tiden ska jag och Björn åka och kolla på en liten kattunge :D hihi. Inget är bestämt om vi ska ha den eller inte, men det skulle vara himla mysigt med en liten hårboll :) Och jag vet att när jag väl har sett den så kommer jag vara fast :P

Nu säger jag godnatt!

Nu har jag och älskling kollat på Luftslottet som sprängdes.
En väldigt bra film :)
Den bästa av Stig Larsson trilogin kanske till och med. Något rörig bitvis, men jag gillar Lisbeth Sallander och tycker det är bra att dom sätter dit dom äckliga jävlarna så dom får vad dom förtjänar!
Och så kollade vi även på Baksmällan.
En jävligt sjuk men otroligt rolig film :P
Trodde inte jag skulle tycka om den, men den va sjukt bra! :)
Har en film kvar, Instängd 2, men den sparar vi till imorgon.
Nu är det godnatt som gäller!

Filmkväll ♥

Jag och älskling åkte in till stan en sväng. Jag solade solarium eftersom vädret är skit ;P
Sen gick vi till Hemmakväll och hyrde tre filmer: Luftslottet som sprängdes, Baksmällan och Ingstängd 2.
Svängde även förbi Ha Long (idag igen höhö) och köpte lite sushi och vårrullar :) Fast älskling köpte pizza hehe.
Så nu blir det filmkväll för hela slanten! Myyyyyys på det va ;D ♥


Men vafan är det här?

Jag skulle ju sola. Men det gick inte så bra.
Solen täcks av ett tunt molntäcke som sträcker sig över hela himlen..
:( Vafan är det här? (Men varmt är det ju i alla fall som tur är!).
Så jag fyllde på vatten till hästarna i hagarna i stället :)

En dusch kanske?


Bäst att passa på

Tror det blir att sätta sig och steka en stund i solen.
Det är ju bäst att passa på medan den är framme :)


Onsdag

God morgon!
Idag är det redan onsdag och hälften (kan man väl säga) av min semestervecka har gått.
Känns inte riktigt som jag har gjort allt (eller inte så mycket i alla fall) av det där som jag har sagt att jag skulle göra.
Men hur kul är det att bada och sola när solen går i moln en gång var 5:e minut? Så känns det som i alla fall :(
Tror kanske att jag såg fram emot den här veckan så mycket så det inte riktigt höll mina förväntningar, om ni förstår vad jag menar? Typ som på julafton. Man längtar så mycket just till den dagen och sen går dagen så fort (jaa jag är 20 år, fyller 21 år i år men är barnsligt förtjust i julafton och allt som har med julen att göra :P).
Men nu ska jag ju inte deppa ihop. Min semestervecka är ju inte helt slut än ;)

Idag blir det i alla fall en sväng ner för att hälsa på min kära mormor :) ♥


Minigolf & god mat

I eftermiddag åkte jag och älskling till valla och spelade minigolf.
Jag vann hehe ;) Och sen tog vi vägen förbi Ha Long och köpte med oss mat hem :)
Där har dom seriöst den godaste maten!

Jag ser ju allmänt konstig ut..


Ser ut som jag är jätte bred-axlad xD


Wokade nudlar med räkor och färska grönsaker :)

Nu ska jag ner till stallet en stund. Ska bland annat skritta ut på lilla Penny :)
Senare blir det nog en Wallanderfilm, lite chips och dipp ;)


thihi

Jag har fått en idé. En så sjukt rolig idé!
Men jag avslöjar inte va det är.. än i alla fall.
Måste ta reda på det lite mer först ;) höhö.
NYFIKNA VA? :P


Sovmorgon & semesterfrukost

Blev en ordentlig sovmorgon idag. Skönt! :)
Och sen åt jag och älskling en ordentlig frukost ute i solen på altanen ♥






Får se vad som hittas på idag :)
Har i alla fall lovat att skritta en sväng på Penny, men det kanske jag gör lite senare.


Det blev att åka in till stan

Tillslut kom jag på något att göra i alla fall. Nämligen att gå en sväng på stan med mamma :)
Hittade två födelsedagspresenter till Björn ;) och så lite till mig själv hehe.
Sen åt mamma och jag var sin sallad på De fyra årstiderna i Tannefors, mumsigt!


Linne från Ginatricot, 99 kr. Skit-tufft enligt mig :D


Svart topp cokså från Ginatricot, 29 kr på rea! Helt överkomligt ;)


Och så en bild på den goda västkust-salladen :)

Resten av kvällen blir lugn :) Lite film och sådär kanske ♥


Amen åhh..

Får man verkligen ha så här tråkigt när man har semester? :(


Munsboro Maud ♥


Bild från sommaren 2007

Namn: Munsboro Maud
Född: 1998
Ras: Korsning
Kön: Sto
e. Okänd
u. Okänd
ue. Okänd
Mankhöjd: 150 cm
Ursprung: Irland
Färg: Brun
Tecken: Stjärn + vit krona vänster fram + vita ballar höger fram + vita kotor bak
Hoppresultat: Tävlad 90 cm men även hoppad clear round på 100 cm.
Dressyrresultat: Aldrig startad. Men skulle vara roligt :) men då endast lättare program tex Lätt C.
Högst hoppat hinder: 110 cm med mig :D
Hur är den i dressyren: Något ostabil, försöker slingra sig från att jobba i början men efter tillräckligt mycket volter/tempoväxlingar/övergångar osv kan hon gå riktigt riktigt fint! :)
Hur är den i hoppning: Kan vara något fjantig ibland. Men gör alltid så gott hon kan! Har lite svårt för att länga sin galopp i kombinationer, så det tränar vi på väldigt mycket just nu. Även avstånd och att ha ett bra tempo.
Hur är den att rida ut på: Pigg och glad :) Kan bli lite tittig ibland men inget överdrivet. Supersnäll!
Hur är den i stallet: Jättesnäll!
Hur är den på tävling: I början kunde hon vara lite nervös, men nu för tiden är hon stencool :)
Sadel: Har en brun jättegammal sadel. Vet faktist inte va det är för märke, har nämligen fått den ;) Men den funkar jättebra fortfarande, men vill köpa en nyare fast kanske begagnad sadel för en "billig" slant. Gärna en brun hoppsadel.
Träns: Ett brunt med pullar-nosgrimma och ett brunt SKITSNYGGT(!) med achen-nosgrimma :) (har fler, men det är dom jag anväder mest). Kör på vanligt bett så mycket som möjligt. Har ridit med pessoa tidigare men tycker det går bättre med vanligt tränsbett.
Benskydd/Benlindor: Lindar alltid benen eftersom hon är så gallig, så att hon ska få ett bättre stöd. Men använder svarta senskydd vid hoppning/markarbete. Eller skydd runt om på tävling.
Avkommor: Inte vad jag vet. Men det skulle vara jättekul men en liten mini-Molly ♥ :D hihi

Indian popcorn



SJUKT goda!
Bör verkligen smakas :)


Tråk.

Kom precis in från stallet och har precis insett att jag inte har en aning om vad jag ska hitta på idag? :O
Det är ju katastrof! Första dagen (om man inte räknar med helgen som va) på semestern och allt..
Jag som skulle ta vara på varenda dag och njuta varje sekund.
Trött är jag också. Jag kanske ska ta och vila en stund och fundera på saken under tiden :)


Lite morgon update

God morgon!
Idag skiner solen :) Det är underbart!
Blir att rida ut en sväng med Johanna nu på morgonen, det gillas (Y)

Får se vad dagen har mer att erbjuda..
Men eftersom det är sååå fint väder vore det kul att hitta på något.
Vill ju ta vara på varenda dag av semestern ;)


Dating in the dark

Ikväll har jag och Björn kollat på något som heter Dating in the dark.
Ett program (som har gått på 5:an, men vi har kollat på internet) där tre tjejer och tre killar träffas och dejtar i ett mörkt rum.
Är kärleken verkligen blind? Haha ja det är ju frågan :P
Programmet är lite töntigt faktist, men det är roligt att se hur tröga en del personer är.
Min egna åsikt är: hur kan man bli kär i någon man inte ens har sett och bara träffat i mörker korta stunder?
Men men, det är ju tv ;) Allt för att folk ska fortsätta titta (och det funkar ju på mig i alla fall hehe).
Och så är det säkert uppgjort också :P

Vesuvio med beasås & banan

Nu är det dags för pizza!
En mycket god sådan ;)


Hej då Gustav ♥ :(

Nu har Gustav åkt hem :( Lite sorgligt..
Men Magda sa att han eventuellt kanske kunde komma och hälsa på till jul igen :D

En bild på Gustav och Molly i hagen


Min nya kompis


Just det, på festen i fredags träffade jag en ny liten kompis.
Är hon inte gullig ;)


Smultronstället

Kom precis hem från Smultronstället.
Mycket gott ;) Men nu vill jag inte ha glass på några dagar haha.
Jag tog en som hette Winervals :)



En liten outfit-bild också :)

Nu ska jag dra mig ner till stallet för att ta in hästarna så dom får äta lite.
Sen blir det att säga hej då till Gustav :'(


Mmm!

Kan verkligen rekomendera Gevalias cappuccionopulver med tobleronesmak! Namnam :)


God morgon :)

Idag är det söndag. Men va gör det när jag har semester hela nästa vecka ;) Är uppe med tuppen för att hinna rida Gustav (som för övrigt åker hem ikväll :'( buhuuu!), longera Molly lite & fixa med stallet. För senare (typ lunchtid) styr vi bilen mot Söderköping & Smultronstället :D

Nehe, det är väl bäst att äta upp frullen & hoppa i ridkläderna :)


Dags att krypa till kojs

Nu går jag och lägger mig och läser:
Mari Jungstedt - Den farliga leken.
Blir att gå upp kl 8 imorgon för att fixa stallet och rida.
Natti, natti på er. Sov så sött! :)


Nemen sådär ja :D

NU ÄNLIGEN HAR JAG FÅTT TILL EN JÄVLIGT SNYGG BLOGG! Tycker jag själv såklart haha ;) Har suttit och fixat med den ända sen jag kom in från stallet vid.. 19.30(?) Skulle ha laddat upp en profilbild, men det funkar inte.. eller så är det segt. Något är det i alla fall. Men det fixar jag en annan dag :) Och sen funderar jag på att ändra bakgrundsbild. Hm. Fast det ser ju ganska så snyggt ut nu med :P så jag vet inte. Det märks :) Men jag vågar nog inte pilla på det allt för mycket, så det blir cp igen haha. Sen ville jag ha en text (eller snarare en bild som sluttext) i slutet av varje inlägg, om ni förstår vad jag menar. Men det har jag glömt bort hur man fixar till :P Så det får jag också vänta med. Men det är ju inte hela världen :)

Red ut med Johanna ikväll (jag på Gustav och Johanna på Penny). Det gick så bra! Gustav va så snäll ♥ Den hästen alltså. 170 cm hög men så ortoligt lydig och snäll. Jag älskar honom! Om Magda någonsin (av någon konstig anledning) inte skulle vilja/kunna ha kvar honom (vilket jag såklart tror hon vill/kan :P) så vill jag ha honom :D Helt klart alltså! Och imorgon ska han åka hem :( Jag kommer nog fälla några tårar faktist :'(

Men nu är det nog bäst att jag går och gör det jag ska.. Hade tänkt att duscha för jag är skitäcklig haha. Sen måste doggen ut :) Uj, det blir sent. Och imorgon ska jag upp tidigt för att rida Gustav och eventuellt longera/rida ut på Molly för sen förstår ni bär det av till Söderköping och smultronstället :D (en liten sommartradition som vi har). Men äsch, va gör det om det blir lite sent? Jag har ju semester heeela veckan :D Shohoo!


Sjukt...

Nu är bloggen inte lika konstig.
Men jag fattar fortfarande inte varför menyn är under bloggen?
Vad har jag gjort för fel? Jag har inte ens gjort något fel(?).

1 års jubileum för mig och mitt körkort

Jäpp, idag har jag haft körkort i 1 år :)


Utgång!

Nu är partylooken fixad :)
Så nu blir det utgång!

Mitt vin smakar kiss. Men om man håller för näsan när man dricker så är det ganska så uthärdligt :)

Semester med STORT S !!!!

Jaha, då va man färdigjobbad (Y) och en skön helg och en veckas semester framför sig! :D
Ni fattar inte hur underbarat det här är :P Jag ska verkligen njuta och ta vara på varenda dag av semestern!
Så jag börjar med att gå ner till stallet och rida Gustav grodslukare innan hans hovslagare kommer 10.30,
sen blir det storhandling av mat (!) och lite partaj ikväll :) Underbart, underbart! ♥

Som ni ser så har jag inte fått ordning på bloggen än.. :(
Det gör mig lite ledsen, för jag är så nöjd med headern.
Men jag ska försöka luska ut vad som är felet. I värsta fall får jag väl göra en helt ny blogg :S


:S

Håller på att försöka fixa till bloggen.
Men jag tror datorn (eller ja, eventuellt blogg.se) har fått spatt!
Det är därför det ser liiiiiiite konstigt ut.
Men det ska fixas till snarast möjligen ;)
Hoppas ni vill läsa i alla fall (om ni kan..)
:)



Några fina sommarbilder som älskling tog på mig och Molly igår :) ♥


Jag stör mig så mycket på att jag inte har kunnat fixa till bloggen så den ser normal ut :( Så jag ska fråga Emmelie om hon har en aning om hur man gör (men det vet hon inget om än hihi) annars funderar jag på att återställa alla kodmallar så bloggen ser ut som den gjorde från början.. Lite tråkigt att behöva göra det och sen göra om allt för jag tycker allt är så krongligt :P Men men, det måste ju se snyggt ut för bövelen! :O

?


Idag har jag provridit min nya tävlingshäst!
Vad tycks? ;)


En liten utflykt till Norrköping med mor ♥

Idag blev det en tur till Norrköping med mamma, som bjöd på kina bufé och lite shopping ♥ Mycket trevligt! :)
Men gud vilken värme :O det är 33 grader i skuggan!!!! Medelhavsklimat eller vadå? Men man ska inte klaga :D

En söt liten topp från BikBok :) Typ aprikosfärgad. Skitsnyggt nu när man är brun och fräsh hihi ;P































 Två "tub-bh:ar" från H&M :)


















 Ett par fräcka shorts från Monki :) Trodde helt seriöst att jag aldrig skulle hitta några snygga kläder där inne :P Men det fanns faktist en hel del snygga plagg! Något annorlunda kanske, men det är ju nästan det som är coolt! Den butiken ska absolut besökas fler gånger i alla fall :)













 
Hittade även en DÖLÄCKER OCH ASCOOL KJOL också inne på Monki :) Gäller bara att hitta någon svart eller rosa (?) passade topp/linne att ha till.. Jag hade kanske tänkt mig något pösigt som kan va instoppat eftersom kjolen går högt upp i midjan. Blir nog en runda på stan när lönen rullar in för att se om jag kan hitta något passande ;)












Nu funderar jag på att måla naglarna i någon läcker färg :) Funderar även på om jag ska fixa lite ny design på bloggen? Vore ju kanske snyggt.. Vi får se ;)


Wallander & negerbollar ♥

Igår kväll kollade jag på en Wallander filmVålnaden. Jag har alltid tyckt om Wallander filmerna! (Har till exempel alltid tyck dom har varit bättre än Beck). Men nu vet jag inte riktigt vad som har hänt.. Den va så luddig tyckte jag. Mördaren va till exempel en person man inte ens hade fått sett innan. Eller alltså, man brukar ju oftast få se alla personerna som är med i filmen någon gång under filmens gång, även mördaren. Även fast man inte vet vem det är såklart. Men i den här filmen kom mördaren in på slutet och va en person man typ inte ens hade hört namnet på (eller så kanske det inte alls va, men jag uppfattade det så :P). Så den va lite sisodär. Nya rollspelare i filmen också. Fast en av dom, tjejen Isabelle, hon har varit med i andra filmer och henne har jag alltid tyckt om men det kändes ändå lite halv konstigt.. Ikväll har jag kollat på Wallander - Indrivaren. Något bättre kanske, men ändå inte på topp. Har även bakat negerbollar som jag har smaskat på, mumsi ;) Håller just nu på att ladda ner Wallander - Dödsängel. Så jag får se va jag tycker om den :) Men först ska jag gå och ta in hästarna för natten och ge dom lite mat. Ha en trevlig kväll, puss!


Uteritt

Uteritten gick jättebra :) Gustav va pigg men jättesnäll! Kossorna gick han förbi också, fast vi tog en extra sväng förbi så han inte skulle bli rädd (Gustav har ko-skräck och Magda säger att han brukar ställa sig på bakbenen och kasta sig bakåt..). Han kollade lite på dom först, men med Molly bredvid så gick det utmärkt :) Han kanske till och med är botad? ;)

Nu ska jag göra mig iordning, äta något kanske och sen susa in till stan. Hej svejs :)


Wihoo nu är det helg :D

Kom precis hem efter att ha jobbat klart för den här veckan. Nu är det en skön helg som väntar :)

Och straxt blir det en uteritt med Johanna på Gustav och Molly, shohoo! Kan inte bli bättre :D


Storstädning

Kvällen har jag ägnat åt att storstäda lilla huset. Är jag arbetsskadad eller? ;P Ne men jag kände att det va på tiden! Dammråttorna anföll från alla håll och kanter. Men nu är det fin fint :) Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp den sista tvätten och sen tänkte jag faktist se på film, Wallander - Våldnaden. (Om jag nu lyckas hålla mig vaken vill säga hihi..). Imorgon har jag sovmorgon ända till kl 6, börjar nämligen vid 6.30. Jag får alltså sova hela 1 och ½ timme längre imorgon. Det gör ändå ganska mycket tycker jag :) Efter jobbet ska jag och Johanna rida ut. Kan bli spännande att se hur Gustav tycker det är :P Han har ju bara fått gå i paddocken än så länge, så det kan nog bli en livad ritt. Men vi ska ta det lugnt och försiktigt :)

Nehe, nu är tvättmaskinen klar. Dags att hänga tvätt. God natt med er, sov så sött :)


Idag är det torsdag

Det innebär ju att det är fredag imorgon, yes! Och sovmorgon till kl 6 hihi, YES! ;)

Dagen började med jobb som vanligt :) Och efter jobbet blev det stallet direkt! Körde lite markarbete med båda hästarna idag, och dom va så duttiga båda två :D ♥ Hade några upphöjda travbommar och galoppbommar, med ett galoppsprång i mellan. Och när jag red Molly så höjde jag lite eftersom det gick så bra, så vi "pluppade" över en tre kombination med låga hinder, med ett galoppsprång i mellan och hon tyckte det va skitkul och va jättepigg! :D Så här ska jag verkligen göra flera gånger, för hon behöver verkligen träna på att kunna länga sin galopp :P

Efter allt stall-fix så blev det en skön välbehövlig dusch! Lite mat och en tuplur i soffan. Härligt ;) Och resten av kvällen blir lugn :)


Nu säger jag snart god natt!

För min del blir det snart sängen, känner mig lite tlött i ögat :)
Ska bara ut med vovven först och dricka ett glas av Icas läsk tropiska frukter ♥


Sommardagar ♥



Dagar som denna är bara för härliga! ♥
Man jobbar lite, rider och fixar i stallet.
Sen bara är man :) Ligger och dåsar i
solen, äter en glass och njuter av livet!
Jag älskar sommaren :D


Regn

Idag regnar det (eller det har i alla fall gjort det, verkar som det har slutat nu. Men det är fortfarande mulet..). Men det gör inget, det är nästan skönt :) Kändes som det gick lite lättare att jobba när det va lite svalare och inte solen låg på så man blev helt nersvettad haha :P

Nu ska jag ner till stallet och släppa ut hästarna. Tror dom ska få vila båda två idag men blir jag super-duper-ridsugen senare kan jag ju alltid rida då :)

Vad ska ni hitta på denna dag? :)


Åh underbara sommar ♥

Efter att ha jobbat och efter att ha fixat med stallet så har jag legat och göttat mig i solen i trädgården hela dagen :) Underbart ♥ Har solat, plaskat lite i poolen och sovit i skuggan under ett träd. Så härligt!

Nu blir det grillat med älskling och senare mys med film :)

Livet är för underbart ibland


Varamon

En dag som denna tyckte jag det va synd att sova bort. Så 6.45 gick jag upp, ner till stallet och fodrade hästarna, in igen och ut med vovven en snabbis, ner till stallet igen, rida två gulliga hästar, fixa iordning i stallet, fylla på vatten i hagarna till alla törstiga hästar.. Och allt det här innan klockan hade hunnit bli 10.30 :) Efter att ha bytt om till beach-outfiten kom Emmelie och hämtade mig, sen plockade vi upp Lisa och sen bar det iväg till Varamon där eftermiddagen har spenderats. Nej då, jag har inte bränt mig ;) GÖTT! Det är liksom sommar :D Jättevarmt i vattnet :O brukar ju annars va svinit kallt där, men det va asskönt! En jättehärlig dag verkligen ♥

Nu blir det en lugn afton. Ska snart gå och ta in mina små hästar och ge dom kvällsmat. Sen blir det nog en dusch och en film :) Myspys!


Tråkigaste dagen i mitt liv!

Fy fan. Den varmaste dagen på året hittills och dessutom den tråkigaste, kan det bli bättre!? :)
Jodå, det kan det. Man kan sitta hemma ensam och äta bläckfiskringar och se på film i stället för att va ute och roa sig som alla andra :) Men varför va som alla andra, det är ju tråkigt.

Barnkalas. Så ruggit kul! (hoppas ni hör min irroni). Sitta under ett varmt partytält och klämma i sig en massa kakor för att man är hungrig för att man inte har hunnit/orkat/velat äta någon mat. Höra på hur dom "vuxna" (antar att jag hör till dom vuxna, men sådär tråkig kan väl ändå inte jag va..) pratar om sina tråkiga jobb som alla handlar om sjukvård. Se barnen springa omkring och busa i värmen (förstår inte hur dom orkar) och bada i en stor fet pool. Jo tack, jag kunde också tagit ett dopp.
Änu mer fika hos mammas jobbarkompis som fyllde år igår. Ännu mer kakor (fast nu va man proppmätt i stället så man fick tvinga ner sig det). Höra på änu mer sjukhus-prat. Men kul! Kan dom inte prata om något annat? Vädret till exempel... Husdjur? Det finns massor av saker. Men nej, alltid detta sjukhusprat. Sen ska man kolla på inspelad film från balen. JIPPI! Men alltså hallå, jag är inte intresserad, kan vå åka?

Aa men i alla fall. Nu blir det bläckfiskringar och grillspetten som är kvar sedan igår, film och tråk.

Jag hoppas det regnar imorgon :)


Årets hittills varmaste dag!

Jag har hört att det ska bli 35 grader idag.. Shit pomefrites! :D

Gick upp 6.30 för att gå ner och fodra hästarna. In igen och sov till 8.30 då jag gick ner till stallet igen och fixade lite. Longerade en mycket snäll Gustav! :) Fyllde på vatten till dom i hagen men Molly va dum :( och knuffade ut allt när hon försökte klia sig mot hinken.. Ska ta in dom framåt lunch, annars lär dom säkert få solsting ute när dom inte har några träd att svalka sig under :P

Men nu ska jag ta och steka en stund ute i solen. Sen är det tags att göra sig iordning för barnkalas ;)


HELG!

Nu är det fredag och äntigen helg! Gud så skönt :) När jag hade slutat jobbet imorse gick jag direkt ner till stallet för att släppa ut Gustav en stund och rida Molly. Gustav tyckte det va väldigt roligt att gå i hagen bredvid två små ponnysar så dom började springa, mycket! Den hagen som Gustav gick i va delad i två delar, men öppen ner till nedersta hag-delen. Men tror ni inte att han kutar rakt igenom staketet som delar av hans hage!? Alla staketpinnar bara flög upp, typ "plupp-plupp" sa det :O Helt sjukt.. Så han och Molly har fått stå inne tills nu. Nu går dom ute tillsammans och än så länge är det lugnt. Blir nog ingen ridning på honom idag, får se om jag kanske longerar en stund imorgon.. Det ska ju bli 35 grader varmt då :S det är ju helt sjukt!

Har i alla fall bytt vatten i poolen så nu funderar jag på att gå ut och lägga mig på en filt i gräset och sola och sen ta ett svalkande dopp i poolen :) 


Godnatt

Kom precis in från att ha varit nere i stallet och välkomnat Gustav :) och instalerat honom lite. Han och Molly får sova inne på nätterna nu. Sen har jag varit ute med vovven, och nu väntar sängen!

Imorgon bjuds det på först jobb ca 5-10 och efter det dressyr/markarbete med Gustav i paddocken. Kan bli spännande eftersom Magda har sagt att han har varit ganska så vild.. Och sen ska Molly få genomgå galopprogrammet på fältet bakom stallet :) Skönt föresten med fredag, gött gött. På kvällen blir det eventuellt att träffa bästavän ♥ :) Men nu måste jag verkligen gå och lägga mig :P Sov gott alla sötnosar!


Snark..

Bakade kladdkaka och smaskade på när jag kollade på Sommaren med Göran. Har sett den förut, men det är så bra :) Slumrade såklart till och sov fram till nu :S Så kommer säkert inte kunna sova sen, hm. Nee nu ska jag byta om, gå ut med vovvis en snabbis och sen ner till stallet för att rida "sandstigen" med Elvira :) Och senare kommer Gustav!


♥2008~01~01♥


Idag firar vi 2 ½ år tillsammans!

Jag älskar DIG mest av allt min älskling


Har glömt att berätta..

.. att i tisdags va jag och älskling på stan och lunchade på Stevés haha ;) Jag åt fish and chips (stavas det så?) och det va skitagott! Fast det såg inte riktigt ut som jag hade tänkt mig, men egentligen vet jag inte hur jag tänkte att det skulle se ut, så haha. Men i alla fall, det jag skulle komma till va att när vi va på stan så shoppade jag även lite :)

En supersnygg gul topp från Ginatricot om älskling tyckte att jag skulle köpa, eftersom jag bara har en massa rosa :P Det kan jag i och för sig hålla med om. Och gult passar ju så himla bra när man är brun :D



























Sen blev det även en supersnygg randig tub-topp från Ginatricot :D Så läcker alltså! Skitsnyggt med typ jeans-shorts till :)




























Sen fyndade jag en jättefin bh på H&M, (eftersom hundrackaren åt upp den förra jag köpte. Dock är inte det här en likadan men ändå skitfin! Så den här ska jag gömma så han inte får tag i den) även den gul så att jag ska se extra brun och fin ut ;)














Funderar på att baka en kladdkaka (oj va onavligt ;)) och lägga mig i soffan/sängen och bara glo på film tills jag ska träffa Elvira ikväll för att rida ut en sväng :) Låter ju hur bra som helst!

Ikväll kommer föresten Gustav (Magdas häst) på besök, för att stanna till söndag v.28 :) Så jag ska va lite hästvakt. Kuligt :) Kommer bli mycket ridande, men det är ju både nyttigt och kul att rida andra hästar :)

Och föresten, v.29 har jag en veckas semester. Längtar jag eller?


RSS 2.0